Ove subote u Medulinu 6. Obiteljski dan – Svi za naše osmaše!

Written by on 6. listopada 2022.

Općina Medulin nakon dvije godine pauze, ove subote 8.10.2022. godine organizira 6. OBITELJSKI DAN – zabavno-humanitarnu manifestaciju pod sloganom „Svi za naše osmaše!“.

 

Naime svake godine ova već tradicionalna manifestacija – koja se vezuje za završnicu međunarodno obilježavanog Dječjeg tjedna – ima humanitarni karakter te se odabire konkretna svrha prikupljanja donacija. Ove godine cilj je prikupiti donacije za – pokrivanje troškova završnog izleta za potrebite učenike 8. razreda OŠ dr. Mate Demarin Medulin s područja općine Medulin.

 

Za lokaciju odražavanja 6. OBITELJSKOG DANA odabrana je i ove godine uređena površina kod Malina na vitar na Medulinskoj rivi, na kojoj će se od 10 do 15 sati održati niz aktivnosti i sadržaja za sve generacije mještana i posjetitelja. Uz bogatu gastro ponudu u kojoj će svatko pronaći nešto po svom guštu te ponudu kreativnih radova i suvenira koje pripremaju djeca iz OŠ dr. Mate Demarin, PO Šišan, posjetitelji će moći dati donaciju i kroz lutriju u kojoj je kao i inače svaki listić dobitan, a nagrade se preuzimaju na štandu lutrije istog dana te dodatno najsretnije očekuju i glavne nagrade u izvlačenju predviđenom za 14 sati, jer svaki listić ide u bubanj i za vrijedne i bogate glavne nagrade.

Program čiji su sadržaji za posjetitelje besplatni također započinje od 10 sati, a u njemu sudjeluju svojim nastupima najmlađi sumještani iz vrtića i osnovne škole, članice Plesnog studija Pirueta iz Medulina te korisnici Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula koji će i na štandu za donacije za ovogodišnji cilj Obiteljskog dana ponuditi kreativne radove svojih korisnika. Klaun Marek predstaviti će se publici sa svojim cirkusarijama, a Teatar Naranča održati će kraj drugog, neobnovljenog malina predstavu „Bim & Bom“. Za dobro raspoloženje svih uključenih pobrinut će se svojom glazbom DJ Nikola z Kukurini, a u goste nam dolazi i sa sobom donosi juštu dozu smiha, genijalni pulski komičar Zoran Todorović Todor koji se odazvao pozivu i odrekao svoga honorara te će u ovoj posebnoj prilici održati svoj humanitarni Stand up Show!

 

Najviše je program ovogodišnjeg Obiteljskog dana usmjeren na zabavu i veselje naših najmlađih, koji će za cijelog trajanja manifestacije moći uživati u animaciji i sadržajima Zemlje Zabave, radionici izrade brodića s naplavinama koju za njih pripremaju članice udruge MedulinArt, a za posebno, prigodno i čarobno uljepšavanje malih princeza u goste nam dolaze jednako prekrasne i multitalentirane Dragana Babić i Rozana Mihovilović Perc. Da podjednako uživaju i dječaci, pobrinuti će se članovi DVD-a Općine Medulin koji će održati pokaznu mini vježbu, a za poseban doživljaj sve dječice, iz Pomera na mali mulo pored Malina na vitar dolazi Roberto Cukon sa svojim gucom, koji će u toj tradicionalnoj brodici tijekom dana voziti djecu u pratnji roditelja medulinskim portom.

 

U goste na Obiteljski dan dolaze predstavnici MUP-a Prometne policije i HAK-a Pula – Rovinj koji će održati radionicu o ponašanju u prometu za mališane te im podijeliti bojanke. A kako bi sve proteklo u najboljem redu pozivu su se odazvali i članovi tima prve pomoći Crvenog križa Pula koji će tijekom cijele manifestacije biti na površini kraj Malina, dok će volonteri Udruge dijabetičara Istre i Crvenog križa Pula od 10 do 12 sati na svom štandu mjeriti svim zainteresiranim posjetiteljima šećer u krvi i tlak.

 

Općina Medulin u ulozi organizatora unaprijed zahvaljuje svima koji su se uključili u pripremu i realizaciju programa, posebno udrugama s područja općine, DV Medulinu, OŠ dr. Mate Demarin, djelatnicima Med eko servisa, JU Kamenjaka i Regi Elektrika. Svoje zahvale Općina Medulin upućuje i svim pravnim i fizičkim osobama, donatorima i sponzorima koji pomažu donacijama proizvoda i usluga za bogatu lutriju Obiteljskog dana ili donacijom novčanih sredstava koja se može izvršiti za namjenu – fond za završni izlet za potrebite učenike OŠ Medulin, uplatom na žiro račun Općine Medulin IBAN: HR1223400091826300008, uz naznaku modela i poziva na broj: HR24 7765-OIB.

 

 

Nakon nabrojanih svih sadržaja, aktivnosti i ponude ovogodišnje manifestacije, riječima „Dođite svi – svi za naše osmaše!“ ovime Općina Medulin poziva sve mještane i posjetitelje da sa svojim obiteljima dođu u Medulin ove subote, 08. listopada, na zajedničko druženje, marendu, ručak i zabavu uz more i sunce kraj Malina na vitar.


Current track

Title

Artist

Background