Električni romobili na parkiralištu kod Malina u Medulinu

Written by on 7. srpnja 2021.

U Medulinu su osim električnih bicikala u funkciji i električni romobili, odnosno na parkiralištu kod Malina u Medulinu pulska tvrtka UTE d.o.o. postavila je sustav za iznajmljivanje električnih romobila i bicikala kojim će se proširiti MedBike sustav.

Korisnicima je na raspolaganju ukupno šesnaest električnih romobila te po tri električna i obična bicikla.

Proces iznajmljivanja vrlo je jednostavan i obavlja se putem pametnih telefona, a sastoji se od prve registracije (potrebna e-mail adresa), zatim slijedi uplata sredstava putem kreditne kartice na korisnički račun te otključavanje i korištenje romobila ili bicikla. Upute za korištenje dostupne su na stanici za iznajmljivanje.

Svi romobili i bicikli su opremljeni sustavom za praćenje, a maksimalno trajanje najma je tri sata, nakon čega je bicikl ili romobil potrebno vratiti na stanicu i eventualno preuzeti drugo vozilo.

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac osobno je isprobao romobil te naveo kako očekuje velik interes mještana i turista za ovim alternativnim načinom prijevoza, stoga se u narednom razdoblju planiraju postaviti dodatne stanica za iznajmljivanje. 


Current track

Title

Artist

Background