Festival okusa i mirisa u edukacijskoj kuhinji KeyQ+ na 1. katu tržnice

Written by on 16. svibnja 2019.

U petak i subotu, 17. i 18. svibnja 2019. godine održat će se dvodnevni Festival okusa i mirisa u edukacijskoj kuhinji EU projekta KeyQ+ u organizaciji Grada Pule-Pola, Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. i Tržnice d.o.o. Pula.

Festival okusa i mirisa u KeyQ+ gastro PUNKT-u donosi ovoga puta predstavljanje drugačijih menija inovativne kuhinje, koja se temelji na autohtonim proizvodima te će uz mini cooking show donijet posjetiteljima neke drugačije okuse i mirise na 1. katu pulske tržnice. Bit će ovo prigoda da kušate nova jela nastala reinterpretacijom povijesnh recepata. U petak posjetitelje zabavljaju DJ-i OPG Groovoteke, a u subotu i nastup glumaca Inspirita. Voditelj je Marijo Lipovšeka – Battifiaca.

Otvorenjem edukacijske kuhinje EU projekta KeyQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske, iz programa INTERREG Italija-Hrvatska – KEYQ+ gastro PUNKT postaje referentna točka za profesionalce, turiste i građane zainteresirane za kulturu i gastronomiju. U njoj će se održavati inovativne radionice i razni kulinarski događaji namijenjeni građanstvu i turistima, ali i edukativne aktivnosti o povijesti Pule te kroz razne druge aktivnosti nastojati će se očuvati i promovirati autohtone namirnice te istarska jela.

 

 


Current track

Title

Artist

Background