Emina Popović Sterpin nova pročelnica gradskog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva

Written by on 18. kolovoza 2022.

Emina Popović Sterpin nova je pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pule.

Nakon ponovljenog javnog natječaja za zasnivanje radnog odnosa, povjerenstvo za provedbu natječaja utvrdilo je rang-listu kandidata prema ukupnom broju ostvarenih bodova te dostavilo gradonačelniku Filipu Zoričiću izvješće o provedenom natječaju, nakon čega je doneseno rješenje o imenovanju pročelnice, izvijestili su iz Grada Pule.

Od 2014. godine do imenovanja na mjesto pročelnice Emina Popović Sterpin aktivno je sudjelovala u radu i organizaciji Sa(n)jam knjige u Istri te Festivala dječje knjige Monte Librić, prvo kao organizatorica, a od 2017. godine i kao glavna producentica. Prije toga iskustvo u kulturi stjecala je kao kustosica umjetničkih izložbi i organizatorica kulturnih događanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Uz novu pročelnicu, na natječaj su se prijavili Irena Boljunčić, Sara Berčić i Zoran Tomaić. Podsjetimo, prvi je natječaj poništen 20-tak minuta prije testiranja kandidatkinja Emine Popović Sterpin i Irene Boljun. Kao razlog je navedeno uvođenje novog uvjeta natječaja po kojem je ‘svaki kandidat dužan priložiti Plan i program kulturnog i kreativnog razvoje grada na maksimalno tri kartice teksta.


Current track

Title

Artist

Background