U međunarodni dan muzeja uključuje se Muzej suvremene umjetnosti Istre

Written by on 18. svibnja 2020.

U novonastalim okolnostima obilježit će se dan muzeja diljem Hrvatske s temom ‘Muzeji za jednakost: različitost i uključivost“. Tom temom muzeji skreću pozornost na kulturnu baštinu.

Istarski  Muzej suvremene umjetnosti Istarske županije i tom prigodom otvorit će  on-line knjižnicu, a Svi zainteresirani mogu danas pogledati izložbu pulske arhitektice Brede Bizjak pod nazivom IDEOGRAM: TIJELO-KUĆA na Adresi  Sv. Ivana 1.

ONLINE izložba Centra suvremene umjetnosti Crne Gore 

U Centru savremene umjetnosti Crne Gore (Dvorac Petrovića) u Podgorici od 03. 09. – 29. 09. 2019. godine održana je izložba pod nazivom Suvremena istarska umjetnost koju je na inicijativu te institucije koncipirao  i organizirao Muzej suvremene umjetnosti Istre, a čije će fotografije biti izložene u online verziji kataloga Centra suvremene umjetnosti Crne gore.

” Budući da se radilo o prvom predstavljanju istarske, a i prve veće hrvatske
izložbe u Crnoj Gori u posljednjih tridesetak godina, izabrani su radovi koji ilustriraju likovna zbivanja u kontekstu relevantnog suvremenog vizualnog izričaja.” – izvjestili su iz muzeja.  Izabrani autori su na
području Istre utirali putove suvremenog likovnog govora krajem prošlog  stoljeća. Sudjelovali su i  mlađi autori koji su im senešto kasnije pridružili svojim inovativnim radovima te su zajedno kreirali recentnu istarsku vizualnu stvarnost.


Current track

Title

Artist

Background