Treća večer Classical Music Festivala na staroj Autobusnoj stanici u Puli

Written by on 26. kolovoza 2021.

Treća večer Classical Music Festivala će svakako ostati urezana u pamćenju svakome tko je jučer odlučio provesti večer na Staroj autobusnoj stanici u Carrarinoj ulici. Ili ispred nje. Jer je znatiželjnih ušiju bilo puno, puno više od sjedećih mjesta pa se ovaj koncert slušao i ispred ali i iza Autobusne stanice.

Unatoč izmjeni programa i izvođača u svega dva dana prije koncerta, posjećenost je nadmašila sva očekivanja a Matej Meštrović i Kristina Bjelopavlović Cesar sa svojih 20 prstiju na jednom klaviru pripremili su energičnu fuziju autorskih skladbi Mateja Meštrovića, najavljivanih djela Brahmsa, obrade sva 4 godišnja doba Antonija Vivaldija za klavir četveroručno i na kraju temu iz Pink Panthera Henrya Mancinija u koju se publika sa zadovoljstvom uključila.

Stajaće ovacije i osjećaj da je sve proletjelo prebrzo potvrđuju da publike za klasiku ima, i to u svim uzrastima od 5 do 95 što se vidi i po publici koja posjećuje Classical Music Festival.

Teško je prenijeti količinu energije koju su Matej i Kristina za klavirom raspršili po koncertnom prostoru ali to možda najbolje opisuje trenutak u kojem su se slučajni prolaznici zaustavljali i ostajali poslušati koncert do kraja.

Na neki način to je zapravo bilo ispunjenje i same svrhe i cilja festivala a to je da klasičnu glazbu približi i onim slušateljima kojima klasika možda ne bi bila prvi izbor i tako pronađe put do nove klasične publike.
Oduševljenje lokacijom koncerta iskazali su i publika i izvođači, što je dokaz da neki naoko neprivlačni prostor uz dovoljno truda i angažmana mogu zasjati novim sjajem samo ako im se pruži prilika. Uz odličnu rasvjetu i razglas iz IDD produkcije mjesto koje sada služi kao parking transformiralo se i postalo je dio veće priče i doživjelo jedno od svojih najsvjetlijih izdanja.

Po završetku programa organizatori su podsjetili posjetitelje kako je četvrtak prijepodne rezerviran za dječji kutak u Parku kralja Petra Krešimira (preko puta Dvojnih vrata), a koncertni nastavak se očekuje na Music Marathonu u subotu, 28.08. na Forum od 19.00 do 00.00. Za utjehu svima koji su propustili čuti izvrsnog Mateja Meštrovića na Staroj autobusnoj stanici u srijedu, imat će priliku čuti ga i u subotu na Forumu ali ovoga puta bez pratnje Kristine Bjelopavlović Cesar, međutim ne dvojimo da će biti jednako spektakularno.

I sinoć se moglo donirati za Udrugu Snoopya a zauzvrat dobiti leptir mašnica koje je izradila Petra Fabian Kapov, pulska dizajnerica, koja stoji iza brenda Mashna. Sav prikupljeni iznos biti će doniran za Udrugu Snoopyi tako ih podržati u njihovom radu.

Za sve one koji bi se voljeli pridružiti posljednjoj večeri Classical Music Festivala podsjećamo da su obavezni prijaviti se putem web stranice www.cmf.hr/prijava te osigurati svoje mjesto na vrijeme kako bi se poštivale protuepidemijske mjere a obzirom na velik broj zaprimljenih prijava organizatori mole da se prijave ispune što ranije.


Current track

Title

Artist

Background