Teatar Naranča poklanja predstavu povodom Noći kazališta

Written by on 16. studenoga 2022.

U nedjelju, 20. studenoga 2022. godine u Dječji kreativni centar (bivši Pionirski dom, Radićevoj 22, Pula) u 18:00 sati u goste dolazi Teatar Cirkus Punkt s predstavom „Generacija X Y Z“.

„Generacija X Y Z” profesionalna je predstava za sve uzraste koja se bavi temom generacija. Kroz predstavu pratimo tri mlade djevojke iz različitih generacija te njihove brige i nesigurnosti koje su nekad različite, a ponekad iste. Predstava se bavi 80-ima, 90-ima i 00-ima. Svaka od tih generacija ima svoje specifičnosti – glazbene žanrove, modne trendove, tehnološke inovacije i specifične probleme, no imaju i puno toga zajedničkog. Svaka generacija bori se s nekom vrstom egzistencijalne krize, životnim izborima i izazovima. Svaka prethodna generacija može i treba biti podrška onoj koja slijedi. „Generacija X Y Z” jedinstvena je predstava koja spaja različite izvedbene umjetnosti – glumu, fizički teatar, ples, parkour i akrobacije i time je jedinstvena ovakva predstava za sve uzraste.

Teatar CIRKUS Punkt je umjetnička organizacija koja objedinjuje kazalište i suvremeni cirkus. Organizaciju su zajedno pokrenule Lidija Kraljić i Marijana Matoković, akademske glumice i lutkarice. Već više od deset godina educiraju se u Hrvatskoj i inozemstvu u području izvedbenih umjetnosti. Inspirirane višegodišnjim iskustvom rada na kazališnim projektima odlučile su osnovati mjesto u kojem se rade autorski projekti koji dopiru do publike. Kroz fizički teatar, akrobatske vještine i inovativne metode pristupa kreiranja predstava stvaraju umjetničke projekte koji pomiču granice. Osim produkcije predstava održavaju i radionice iz područja glume, lutkarstva, cirkuskih vještina, fizičkog teatra i dramske pedagogije namijenjene svim uzrastima.

Izvode: Lidija Kraljić, Ivana Pedljo, Marijana Matoković ∕ Katarina Arbanas

Autorski projekt: Marijana Matoković, Lidija Kraljić, Ivana Pedljo, Tihana Strmečki i Nina Horvat Dramaturgija: Nina Horvat
Scenski pokret: Tihana Strmečki
Scenografija: Irena Kraljić
Kostimografija: Ana Mikulić
Fotografije: Stjepan Postić
Oblikovanje zvuka i dizajn plakata: Marko Delić
Oblikovanje svjetla: Jasmin Dasović

Ulaz na predstavu je besplatan, a svoje mjesto trebate rezervirati na 095 52 22 505 ili e-mail teatar.naranca@gmail.com.

Predstava traje 45 minuta.


Current track

Title

Artist

Background