Slika govori više od tisuću riječi – Radionica fotografije

Written by on 9. lipnja 2021.

Priključite se na besplatnu online Radionicu fotografije –Slika govori više od tisuću riječi

koju vodi troje cijenjenih fotografa: Saša Pjanić, Mare Milin, Jurica Galić Juka.

Neovisno o tome snimate li fotografije mobitelom ili fotoaparatom, određena znanja i vještine potrebne su Vam kako biste snimili fotografiju kojom ćete na kvalitetan i tehnički precizan način predstaviti sebe, proizvode koje reklamirate, mjesta koja posjećujete.

Za potpune početnike, ali i za one naprednije – naša Radionica fotografije Slika govori više od tisuću riječi će Vam kroz osobna iskustva vrhunskih fotografa pomoći da i sami savladate sve tajne fotografskog zanata. Saša Pjanić, Mare Milin i Jurica Galić Juka vrhunski su fotografi koji su za svoje fotografije osvojili mnogobrojna priznanja i veliki broj pratitelja na društvenim mrežama. Fotografijom se bave dugi niz godina, a svatko od njih specijalizirao se za određeno područje.

Saša Pjanić radi u sektoru turizma i hotelijerstva, a brojni pratitelji na društvenim mrežama imaju priliku otkrivati i neobična mjesta koja je posjetio na mnogobrojnim putovanjima Azijom, Afrikom i Europom. Pejzažna fotografija, portreti u eksterijeru, putopisna fotografija i snimanje turističkih razglednica – njegova su specijalnost. Na radionici će govoriti o povezivanju fotografije s tekstovima koje piše, suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, opremi koju koristi, programima za obradu fotografije.

Jurica Galić Juka stalni je suradnik Meridijana i mnogih uglednih časopisa, na fotografijama se često bavi i povijesnim temama, a veliku popularnost stekao je i svojim YouTube kanalom koji prati gotovo 40 000 pratitelja. Polaznicima radionice predstavit će opremu koju koristi za snimanja, kao i bez čega ne odlazi na daleka putovanja te kako čuva opremu. Na radionici će predstaviti i svoj YouTube kanal, a reći će i nešto o tome kako ga je pokrenuo, kako bira teme, kako je došao do milijunskih pregleda i koja je poveznica između fotografije i snimanja.

Mare Milin najpoznatije je naše fotografsko ime u svijetu mode i gotovo da nema osobe na našoj sceni s kojom Mare Milin nije surađivala. Osim s fotografijom, Mare se uspješno bavi i režijom videospotova, te je surađivala s velikim brojem glazbenika. Na radionici će polaznicima govoriti o razvijanju koncepta za modni editorial, opremi koju koristi, eksperimentiranju s bojama, inspiraciji za videospotove.

 Besplatna radionica će se održati online u tri termina 

  1. 6., 28. 6. i 5. 7. u 19 sati za polaznike do 25 godina 

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca

https://forms.office.com/r/YtsXPTX6Gx

 

Besplatna online radionica održava se 

22.6., 29.6., i 6.7. u 19 sati za polaznike 54+ 

Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem online obrasca.

https://forms.office.com/r/D5qYzJcQnX

Radionica će Vam pomoći da brzo i lako usvojite znanje o tehničkim aspektima fotoaparata i dodatne opreme koju profesionalci koriste.

Posjedovanje fotoaparata nije uvjet za pohađanje tečaja, kao ni prethodno znanje. Polaznici će se upoznati s konstrukcijom digitalnih fotoaparata i njihovim funkcioniranjem, principima snimanja fotoaparatom, snimanjem u interijeru i eksterijeru, dodatnom opremom koju naši voditelji koriste.

Kroz tri tematske radionice svi polaznici dobit će informacije o fotoaparatima, njihovoj primjeni, objektivima i svoj dodatnoj opremi koju naši voditelji radionica koriste u svojem radu, cijenama opreme, načinu kako pravilno čuvati fotoaparat i opremu.

Na radionicama će voditelji govoriti i o izložbama, suradnjama s brendovima, sponzorima i pronalasku svojega izričaja u svijetu fotografije.

Radionice se odvijaju uživo putem zoom linka, a svi polaznici imaju mogućnost interaktivno sudjelovati u radionici, podijeliti svoje fotografije i dobiti savjete od troje vrhunskih fotografa.

Svim prijavljenim sudionicima bit će omogućena tehnička pomoć za uspješno pridruživanje i praćenje online radionice. Podrška će biti dostupna jedan sat prije održavanja radionice.

Sve dodatne informacije potražite na kulturnjak@udruga-impress.hr ili broj telefona 091 500 7849

Fotografska radionica traje ukupno šest sati, podijeljenih u tri predavanja.

Na kraju završenog trećeg predavanja svi polaznici dobivaju potvrdu o pohađanju radionice.

Radionica Slika govori više od tisuću riječi besplatna je za sve polaznike.

 

Saša Pjanić fotografijom se profesionalno bavi od 1995. godine, surađujući s brojnim tvrtkama, časopisima i agencijama za oglašavanje, a već sljedeće godine, putovanjem u Turkmenistan, započinje i svoje putne projekte.

Usporedno s različitim profesionalnim angažmanima, poglavito u turizmu i hotelijerstvu, autorski fotografski izričaj razvija raznim putovanjima Azijom, Afrikom i Europom, objavljujući fotografije i priloge u hrvatskim časopisima te na portalima, a svoje radove predstavlja na grupnim i samostalnim izložbama. Surađuje s Hrvatskom turističkom zajednicom za koju je snimio veliki broj poznatih i manje poznatih dijelova Hrvatske, a koji se nalaze u mnogobrojnim promotivnim materijalima kojima se naša zemlja predstavlja.

Godine 2014. pokreće udrugu World Visual Factory. Od 2017. član je ULUPUH-a. Radi kao freelance fotograf i putopisac.

Za putopisnu reportažu Pedalom po Bilogori – Ljepota slobodnog spusta, objavljenu u proljetnom broju putnog časopisa Croatia Airlines 2016., kao autor teksta i fotografija, Saša Pjanić dobio je nagradu Grand prix Marko Polo za najbolju turističku reportažu u 2016. godini. Ista je od školske godine 2019./2020. uvrštena u udžbenike hrvatskoga jezika za prvi razred srednje škole. Piše za Meridijane, tportal i niz uglednih medija u kojima redovito objavljuje i autorske fotografije.

Nagrađivani fotograf trenutačno završava putopis o svojim overland putovanjima zemljama Zapadne Afrike (Mali, Senegal, Gambija, Sijera Leone, Gvineja, Mauretanija) od 2016. do 2020. godine, u sklopu projekta My Life 4 Kids i najvećeg humanitarnog auto-relija na svijetu Budimpešta – Bamako, tijekom kojeg su pomogli ruralnim zajednicama podsaharske Afrike, prije svega djeci.

Mare Milin rođena je u Zadru gdje se 1994. počinje profesionalno baviti fotografijom. Danas je Mare Milin jedno od najvećih imena hrvatske fotografije s čijim ste se radom zasigurno susreli na stranicama modnih časopisa i na izložbama Drukčija, posebna i isključivo svoja Mare Milin specifičnom se estetikom duboko nametnula u sam vrh domaće (modne) fotografije. 

Članica je ULUPUH-a od 2002. Snimala je fotografije za kazalište (GDK Gavella); za scenske projekte, vezane uz rad koreografa Emila Matešica, teatra Exit, Zagrebačkog plesnog ansambla, Nataše Lušetic, te razne nezavisne produkcije. Surađivala je s magazinima: Arkzin, Ultra, XL, Nomad, Godine nove. Dobila je nekoliko nagrada, od čega voli istaknuti prvu, iz 1995.(Trienale fotografije), jednog Porina, nagradu Tošo Dabac iz 2011. i dvije Elle Style Awards za modnu fotografiju (2014. i 2019.). 

Njezine radove ste mogli vidjeti na brojnim omotima glazbenih izdanja, omotima knjiga (cjelokupna biblioteka M. Kundere za Meandar te mnoga druga), u sklopu kazališnih projekata, umjetničkih projekata, u mnogim reklamnim kampanjama, modnim editorijalima, intervjuima, kampanjama hrvatskih modnih dizajnera… Teško je sve nabrojati. Osim fotografije, svoju strast prema slici prenijela je i na video, a rezultat je oko 50 glazbenih videa.

Izlagala je samostalno i kao sudionik skupnih izložbi u Hrvatskoj, nekim zemljama Europe, i Americi, točnije u Los Angelesu (Santa Monica). 

Sudjeluje kao selektor i predsjeda u mnogim žirijima vezanim za fotografske natječaje.

Jurica Galić Juka je hrvatski fotograf, bloger, avanturist, putopisac, kolumnist portala Dalmacija Danas, urednik dokumentarnog serijala Nomad, stalni suradnik Meridijana i mnogih priznatih časopisa, bivši vođa Torcide te YouTuber iz Splita. Autor i vlasnik kultnog alternativnog portala www.themladichi.com.

Članke i fotografije redovito objavljuje u časopisu Meridijani, u putopisnim časopisima Place2Go (Hrvatska) i Travel Magazin (Srbija). Njegove je radove u više navrata objavio i ugledni National Geographic (Hrvatska).

Do 2019. godine obišao je više od 70 država na pet kontinenata, nakon kojih je održao bezbroj putopisnih tribina diljem Hrvatske. Također piše putopise i izrađuje video dokumentarce koje objavljuje na svojem YouTube kanalu Jurica Galić Juka koji prati govoro 40 000 pratitelja.

Član je Foto kluba Split, a izlagao je samostalno jedanaest puta, od čega sedam puta u vlastitoj organizaciji i četiri puta odobrenjem umjetničkih vijeća. Dobitnik je dvadesetak nacionalnih i svjetskih fotografskih nagrada. Omiljene fotografske teme su mu ulična i portretna fotografija, nepristupačni dijelovi planeta i ostatci misterioznih naroda i civilizacija.

O njegovom radu izvještavali su najutjecajniji hrvatski mediji. U ljeto 2019. izdao je u vlastitoj nakladi (500 komada) svoju prvu fotomonografiju Putopisne fotografije 2014. – 2019.

Najomiljenije destinacije koje je do sada posjetio su Uskršnji otok (Čile), špilja Hang En (Vijetnam) i mjesto nuklearne katastrofe Pripjat (Ukrajina).

 

Ovim putem Vas molimo da ovaj poziv proslijedite svima za koje vjerujete da bi ih naša radionica mogla zanimati. Više informacija potražite na www.kulturnjak.hr ili na našoj Facebook stranici.


Current track

Title

Artist

Background