Musicpolis: Sugato Bhaduri i Om Prakash

Written by on 30. svibnja 2019.

Indijski glazbenici Pandit Sugato Bhaduri na mandolini i Om Prakash Pandey na udaraljkaškom  instrumentu tabla održat će koncert indijske tradicijske glazbe u pulskoj Gradskoj radionici u subotu 1. lipnja 2019. u 20 sati.

Pandit Sugato Bhaduri dolazi iz Kolkate u Indiji. Trenutno je jedan od najtraženijih mandolinista u Indiji. Glazbom se počeo baviti u vrlo ranoj dobi. Kao dječak, počeo je učiti vokalnu glazbu od svog ujaka. Bitna značajka njegove glazbe je miješanje kristalno čistih tonova s ritmički zamršenim, a duboka osjećajnost i intelektualni pristup prema raga i zvučnim tehnikama su osnovne komponente njegove glazbe. Duboko rezonantan ton njegova instrumenta, prizivajući nijanse Veena, Rababa, Saroda i Sitra, daje njegovoj glazbi zvuk najranijih izvora indijske klasične glazbe. 2001. nagrađen je prestižnom SURMANI titulom, a 2012. visoko cijenjenom GANDHARVA RATNA titulom. Njegov je moto: “Mi smo zvuk. Glazba nije ništa drugo nego uštimati sebe na stvaranje prekrasnog zvuka.”

Om Prakash Pandey dolazi iz Varanasija u Indiji. Završio je postdiplomski studij table na sveučilištu Banaras Hindu. Paralelno s formalnim obrazovanjem nastavlja proučavati svoj instrument na tradicionalan način pod vodstvom maestra Chhote Lal Misre. Od 2003, kada je preselio u Njemačku, koncertira i putuje s nekoliko poznatih indijskih glazbenika, surađuje na nekoliko world music projekata i snima glazbu za tri filma. Danas živi u Rovinju sa svojom obitelji i radi u Yoga centru Sadhana kao svirač table i terapeut. Za svoj instrument kaže: “Dok sviram Tablu, razgovaram s dušom slušatelja”.

 

Poveznice:

www.sugatobhaduri.com


Current track

Title

Artist

Background