Gladijatori “Spectacvla Gladiatoria”, počinje danas u centru grada Pule

Written by on 28. lipnja 2021.

Gladijatori “Spectacvla Gladiatoria”, ulična animacija koja počinje danas u centru grada Pule, u  21.00 sat.

Pulska gladijatorska škola Spectacvla Gladiatoria tijekom ljetnih mjeseci priređuje pravi spektakl, borbe gladijatora u sklopu povijesno-zabavno-edukativnog programa Spectacvla antiqva.

Ove iznimno atraktivne borbe uvijek donose dašak antičkog herojstva i puno adrenalina, a već ih je pogledalo više desetaka tisuća ljudi. Gladijatori nastupaju u originalnim kostimima, a bore se s replikama autentičnog oružja. U Europi je samo desetak gladijatorskih škola i dvadesetak kulturnih društava čiji su članovi ljubitelji antičkog razdoblja, najznačajnijeg dijela povijesti.

Pulska škola gladijatora dvostruki je osvajač trofeja Hercules Viktor koji se tradicionalno održava u Rimu, kao najbolja gladijatorska škola na svijetu.

Gladijatori su bili borci u starom Rimu koji su se, borili kratkim mačevima, kopljima i ostalim modificiranim oružjem, koristeći tadašnje vojne i borilačke vještine. Škola gladijatora u antici je postojala u svim amfiteatrima, a pulska škola u to se vrijeme nalazila na sjeveroistočnim obroncima pulske Arene.

Spectacvla antiqva, program čiji je nositelj gladijatorska škola Spectacula Gladiatoria, zanimljiva je predstava koju izvode moderni gladijatori koji su se vinuli u sam vrh europskog gladijatorstva. Spectacvla antiqva spektakl je koji mnoge ostavlja bez daha.

 

Foto: pula.hr


Current track

Title

Artist

Background