RTL u drugoj cijevi tunela Učka

Written by on 13. siječnja 2022.

Prenosimo RTL-ovu reportažu iz druge cijevi tunela Učka. Prema onome što se može vidjeti radovi su uznapredovali i projekt se prema riječima tehničkog direktora Bina Istre razvija prema planu.

Svaki dan probije se novih 35 metara tunela koji će ukupno imati 5,6 kilometara dužine. Do kraja proboja morati odradit će i 2000 miniranja. Radovi na drugoj cijevi tunela Učka koja će konačno Istru i Kvarner spojiti s autocestom u punom profilu, prilično su odmaknuli. 

Buši se i minira simultano s obje strane cijevi bez stajanja. Koncesionar Istarskog ipsilona radi na izgradnji druge cijevi tunela dužine 5,6 kilometara. RTL-ove kamere prve su ušle duboko u unutrašnjost probijenog tunela.

Radovi napreduju jako dobro, 600 metara probijeno je s istarske strane, a 400 metara s kvarnerske strane što znači da se tunel svaki dan probija 35 metara. Radi se o impozantnoj dinamici. Tunel buši jedna od tri najveće građevinske kompanije u svijetu. Radi se 24 sata dnevno u tri smjene, jako je malo odmora.

Reporter RTL-a Boris Miščević razgovarao je s Christianom Santalezom, tehničkim direktorom Bina Istre. 

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/hrvatska/4174522/rtl-ekskluzivno-u-drugoj-cijevi-tunela-ucka-put-zagreb-pula-skratit-ce-se-na-25-sata-cetarina-nece-poskupjeti/


Current track

Title

Artist

Background