Potpisan Sporazum o sufinanciranju izgradnje nove školske zgrade Talijanske osnovne škole u Novigradu

Written by on 26. kolovoza 2022.

U Novigradu je jučer svečano potpisan Sporazum o sufinanciranju izgradnje nove školske zgrade Talijanske osnovne škole, izvijestili su iz Istarske županije Sporazum su potpisali istarski župan Boris Miletić, gradonačelnik Novigrada Anteo Milos, predsjednik Talijanske unije te njenog Izvršnog odbora Maurizio Tremul i Marin Corva, te vršiteljica dužnosti ravnateljice Talijanske osnovne škole u Novigradu Eva Fernetich.

Vrijednost projekta procjenjuje se na oko 20 milijuna kuna. Država sudjeluje, sa 7,5 milijuna kuna, Talijanska unija s desetak milijuna, Grad Novigrad s milijun kuna, a ostalo će financirati Istarska županija. Grad Novigrad ustupa besplatno zemljište te će izgraditi svu potrebnu infrastrukturu.

Talijanska osnovna škola Novigrad-Cittanova trenutno nema svoju školsku zgradu, već se nastava održava u dijelu školske zgrade Osnovne škole Rivarela Novigrad, u kojoj učenici i osoblje djeluju u vrlo ograničenim prostornim uvjetima.

Novom zgradom osigurat će se prostor za rad u jednoj smjeni s ukupno 8 razrednih odjela, četiri učionice razredne nastave te pet učionica odnosno kabineta za predmetnu nastavu od 5. do 8. razreda, ali i drugi popratni prostori poput biblioteke, višenamjenskog prostora, zbornice, ureda, kuhinje i blagovaone, sanitarija i servisnih prostorija.


Current track

Title

Artist

Background