Pijan izazvao sudar više vozila na Istarskom ipsilonu

Written by on 17. siječnja 2022.

Vozač je pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću u kojoj je oštećeno nekoliko vozila

Pulska prometna policija je zbog niza prometnih prekršaja sankcionirala 36-godišnjaka.

Naime, muškarac je 16. siječnja oko 21.35 sati izvan naselja Lupoglav, pod utjecajem alkohola od 1.54 promila upravljao automobilom Volkswagen, pulskih registracijskih oznaka, kolnikom autoceste A8.

Na ravnom dijelu ceste, vozač je zbog neprilagođene brzine kretanja i visokog stupnja alkoholiziranosti prednjim dijelom udario u zadnji dio automobila Škoda, bjelovarskih registracijskih oznaka, kojim je ispred njega upravljao 30-godišnjak, koji se nalazio zaustavljen u koloni zbog upaljenog crvenog svjetla na semaforu. Od siline udarca Volkswagen je udario u metalnu zaštitnu ogradu, dok je Škoda prednjim dijelom udarila u stražnji dio automobila Mazda, riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljala 44-godišnjakinja. Mazda je od siline udarca udarila u autobus ispred sebe.

U nesreći je vozač Škode lakše ozlijeđen, a vozač Volskswagena smješten je u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 36-godišnjeg vozača Volkswagena pokreće se prekršajni postupak.


Current track

Title

Artist

Background