Obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri 2021. godine

Written by on 21. rujna 2021.

Istarska županija i ove godine, šesti put za redom, organizira i potiče na uključivanje u obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri. Ove godine Svjetski dan turizma održava se pod geslom “TOURISM FOR INCLUSIVE GROWTH / TURIZAM ZA UKLJUČIV RAZVOJ”.

Kako je istaknula pročelnica Upravnog odijela za turizam Istarske županija Nada Prodan Mraković, Svjetski dan turizma u Istri obilježit će se u subotu, 2. i nedjelju, 3. listopada od 10 – 18 sati, na 64 punkta diljem Istre na kojima svoja vrata otvaraju turističke atrakcije koje se mogu koristiti uz popuste do 50% ili potpuno besplatno.

– Time našu ponudu činimo pristupačnijom s ciljem što boljeg upoznavanja sa sadržajima i atrakcijama u Istri, a čime ujedno jačamo promociju Istre. Svi zainteresirani će, osim adrenalinskih parkova, muzeja, kaštela, špilja, zaštićenih područja, radionica, predstava i drugog, moći posjetiti brojne vinare, maslinare, tartufare i ostale lokalne proizvođače koji su se uključili u akciju. U manifestaciju su se uključile i brojne lokalne turističke zajednice sa svojim programima, ističe Prodan-Mraković.

U skladu s ovogodišnjom temom Svjetskog dana turizma i ovom manifestacijom, Istarska županija želi ukazati na domaće, autohtone proizvode, ponudu i usluge te potaknuti na potrošnju i time dati potporu lokalnim sadržajima. Samim time doprinosi se uključivom razvoju, odnosno razvoju novih, manje poznatih sadržaja koji su najviše pogođeni krizom uslijed pojave pandemije. Na taj se način, ujedno, potiče održivi i odgovorni razvoj turizma, te u konačnici, ukazuje na važnost turizma koji utječe na ekonomske, socijalne, kulturne i ekološke segmente.

Svi zainteresirani mogu na mrežnoj stranici www.istra.hr/svjetskidanturizma2021 pregledati i rezervirati ponuđene sadržaje, te direktno od organizatora dobiti potrebne informacije.

Upiti i rezervacije se mogu slati e-mailom, telefonski ili osobno kod odabranog ponuditelja turističkih sadržaja, s time da pojedini ponuditelji svoje usluge prodaju putem web shopa ili drugih online servisa, tako da u tim slučajevima nije potrebno slati upite već izravno rezervirati.

Osim mrežne stranice, na Facebook i na Instagram adresama www.facebook.com/visitistria i www.instagram.com/visitistria objavljivat će se najave, obavijesti i druge zanimljivosti vezane za obilježavanja Svjetskog dana turizma 2021. godine u Istri, koje se mogu komentirati, ”lajkati” i gdje se mogu dijeliti svoje fotografije i video zapise uz preporučene oznake

 

#svjetskidanturizma2021

#WTD2021

#budimoodgovorni

 

Posebno skrećemo pozornost na pridržavanje higijenskih i ostalih preventivnih mjera socijalne distance koje preporučuje nadležni Stožer civilne zaštite, kako od strane gostiju, tako i domaćina i pružatelja turističkih usluga!


Current track

Title

Artist

Background