O Istri u jednom od najznačajnijih njemačkih magazina Brigitte

Written by on 19. siječnja 2022.

U magazinu Brigitte objavljenom 5. siječnja svoje je mjesto dobila i velika reportaža o Istri. Na osam stranica ove popularne njemačke lifestyle revije urednica Stefanie Hentschel ispričala je priču o Istri kao prekrasnoj destinaciji za pravi obiteljski odmor i čitateljima preporučila zanimljiva mjesta za koja smatra da ih obavezno moraju posjetiti.

Glamping odmor na najvećem hrvatskom poluotoku

Istru opisuje kao idealnu destinaciju u kojoj se antička nalazišta i plaže nalaze na udaljenosti od samo nekoliko koraka, navodeći da je ovaj veliki jadranski poluotok atraktivan za kupanje čak i u listopadu. Opisala je nježni zastor kojeg stvara Zarečki slap slijevajući se u kristalno čisto jezerce i pazinski Zipline koji nije za one slabijeg srca, ali se ne smije propustiti jer pogled na kanjon s rijekom i špiljama ostavlja bez daha.

Autorica je posebnu pažnju posvetila luksuznoj varijanti kampiranja, a glamping šator u Istra Premium Camping Resortu u Funtani nadmašio je sva njezina očekivanja. Uz to, čitatelje dalje upućuje da i ukoliko ih vrijeme ne bude mazilo, Istra i za kišnih dana pruža pregršt zabave i kulturnih znamenitosti, istaknuvši porečku Eufrazijevu baziliku pod UNESCO-ovom zaštitom, prepunu svjetlucavih mozaika, čiji ju je zvonik podsjetio na onaj iz Hitchcockove Vrtoglavice.

Hentschel smatra da Istra neće razočarati ni nepca svojih posjetitelja i preporučuje restorane u porečkoj luci s izvrsnim ribljim specijalitetima, a za savršeni završetak večeri degustaciju ekstra djevičanskih maslinovih ulja kod priznatih maslinara diljem Istre u kojima će gosti, osim kušanja, doznati i detalje o podrijetlu nagrađivanih maslinovih ulja i obiteljskim usponima. Tradicionalnu istarsku kuhinju kušala je u tipičnoj konobi u kojima se, ističe, može kušati i magareća salama koja nije baš za svakoga, ali je uistinu poseban specijalitet.

Rimski amfiteatar u Puli izdvaja kao zanimljivu lokaciju za sve generacije zbog borbi gladijatora, smatra da je prirodni rezervat smješten na krajnjem jugu, Rt Kamenjak, čaroban u popodnevnim satima, a Rovinj, njezina posljednja stanica na proputovanju poluotokom, nedvojbeno najljepši grad u Istri, s kulturnim znamenitostima na svakom koraku.

„Jako nam je drago što možemo podijeliti ovu sretnu vijest vezanu za još jednu publikaciju koja slovi kao „majka“ ženskih lifestyle magazina na njemačkom jeziku u kojoj je objavljena reportaža o Istri na čak osam stranica. To je sjajan početak nove godine! Treba istaknuti da tiraža magazina broji nevjerojatnih pola milijuna primjeraka, a sama cijena jedne stranice iznosi vrtoglavih 60.000 eura, što znači da je medijska vrijednost osam stranica objavljene priče koje je časopis posvetio Istri preko 3 milijuna kuna“, izjavio je direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

Magazin Brigitte, čije je sjedište u Hamburgu, izlazi dvaput mjesečno, a svoje online izdanje dobio je već 1997. godine. Njegova povijest započinje još 1886. pod nazivom Das Blatt der Hausfrau (Dnevnik domaćice), a današnje ime nosi od 1954.

Stefanie Hentschel posjetila je Istru u listopadu 2021. godine, a njezin su dolazak i obilazak organizirali Turistička zajednica Istarske županije u suradnji sa PR agencijom A.R.T Redaktionsteam.

Ured TZ Istarske županije


Current track

Title

Artist

Background