Istarska županija dodijelila 200 tisuća kuna potpora za mlade umjetnika

Written by on 28. studenoga 2022.

U Galeriji Vincent iz Kastva u Istarskom narodnom kazalištu u Puli jutros su potpisani Ugovori o dodjeli financijskih sredstava po Javnom pozivu za poticanje stvaralaštva mladih u području kulture i umjetnosti Istarske županije za 2022. godinu.
Riječ je o jedinstvenom natječaju te vrste, a cilj mu je pružanje potpore mladim umjetnicima, udrugama i institucijama u kulturi na području naše županije.

Župan Boris Miletić čestitao je svima na kvalitetnim programima i uspješnim prijavama na Javni poziv: „Ovim Natječajem dodjeljujemo 200 tisuća kuna, a zadovoljstvo mi je najaviti da smo u Prijedlogu Proračuna za 2023. godinu za istu namjenu povećali sredstava pa ćemo tako dodijeliti 300 tisuća kuna“, najavio je župan Miletić.

Županijski Pročelnik za kulturu i zavičajnost Vladimir Torbica kazao je kako je Natječaj zamišljen kao poticaj mladim autorima, udrugama i ustanovama koje stvaraju i realiziraju programe za mlade.

Javni poziv je objavljen 14. rujna, a ukupna sredstva u rasponu od 5 do 30 tisuća kuna odobrena su za ukupno 15 prijavitelja.

Istarska županija ove je godine već dodijelila 3 milijuna i 879 tisuća kuna za projekte i programe udruga, neprofitnih organizacija, ustanova, pojedinaca i jedinica lokalne samouprave u okviru Programa javnih potreba u kulturi Istarske županije.

 


Current track

Title

Artist

Background