Zlato i bronca iz Zagreba za ‘ISTRIJANU’!!

Written by on 13. ožujka 2023.

U Zagrebu je ovog vikenda održan prvi prvenstveni turnir u pojedinačnom natjecanju prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom u 2023. godini. Dva dana utakmica, donijelo je mnogo novih utakmica i rezultata.

Član BKOSIŽ “Istrijane” Davor Komar bez ijednog je poraza, sa pet odigranih šest utakmica (tri u skupini polufinale i finale), osvojio 1. mjesto (zlato) i ponovo ‘zaključao’ svoje prvo mjesto na Hrvatskoj boćarsko jrang listi.

Član Kluba Zoran Peruško u dva je dana natjecanja pokazao zašto je godinama u vrhu hrvatskog boćanja u svojoj BC1 kategoriji. Vrhunskim igrama sa zasluženo je osvojio broncu i prve ovogodišnje bodove na hrvatskoj rang listi, gdje se trenutno također nalazi na 3. mjestu.

Prvenstvo je održano u organizaciji Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom i Hrvatskog
paraolimpijskog odbora.

Slijedi odlazak našeg paraboćara Komara kao člana Hrvatske boćarske reprezentacije na međunarodni turnir World Boccia Challenger u organizaciji Svjetske boćarske organizacije (BISFED), Hrvatskog paraolimpijskog odbora i našeg Hrvatskog saveza osoba s invaliditetom, koji će se održati u Zagrebu od 25. ožujka do 02. travnja 2023. godine, a nakon toga već 24. travnja, naš najbolji boćar kreće za Kanadu na Svjetski KUP (World Boccia Cup), gdje će ponovo odmjeriti svoju formu sa i na svjetskoj razini.

Svakako slijedi vrlo izazovna boćarska godina i posljednja ‘sakupljanja’ bodova za plasman na Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine, koje u vjeri sa ponovnim plasmanom našeg paraolimpijca Komara, očekujemo sa velikim nestrpljenjem!


Current track

Title

Artist

Background