Košarkaški 3×3 spektakl ovog vikenda u pulskoj Areni

Written by on 6. rujna 2022.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u 3×3 košarci je došao do svog kraja, do velikog Finala!

Ovog vikenda, 09. i 10. rujna 2022., domaćini su grad Pula i turistička zajednica grada Pule. Prethodno je održano devet održanih turnira na devet prekrasnih lokacija, od dubrovačkog Straduna, šibenske Tvrđave Sv. Mihovila, zadarskog Foruma, preko vukovarskog dvorca Eltz, Vinkovaca i hotela Slavonija, osječkog Trga A. Starčevića, do umaškog Trga slobode, karlovačkog Šanca te platoa Gradec u Zagrebu – uistinu impresivan popis lokacija.

Kako priliči, spektakl smo sačuvali za kraj, poručuju organizatori. Pulska Arena, Rimski amfiteatar, ugostit će 12 najboljih ekipa ovog Toura koje nam dolaze iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Seniorski dio programa oba dana počinje u 19 sati, dok je u subotu sa početkom u 17 sati na rasporedu i Kids day – prilika da najmlađi košarkaši i košarkašice upoznaju 3×3 košarku i zaigraju na prekrasnom terenu u Areni. Ulaz za sve posjetitelje je BESPLATAN.

Pobjednike, neovisno o tome iz koje države dolaze, očekuje put na Masters koji će se održati 07. i 08. listopada 2022. u Parizu, dok najbolja hrvatska ekipa postaje Prvak Hrvatske u 3×3 košarci.

Ovaj sportsko-turistički projekt, koji je pokrenula Udruga PRO3x3 i tvrtka Energy basket d.o.o, pokazao se kao pun pogodak. Stoga ne čudi da su ga već na samom početku podržali: Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo turizma – Ured za sport, Hrvatski košarkaški savez, Hrvatska elektroprivreda i Laško, dok ih medijski prati Sportklub kanal.

#budiPRO #budidiopriče


Current track

Title

Artist

Background