Čarobno glazbeno ozračje u Grožnjanu

Written by on 5. kolovoza 2021.

Grožnjan, 4. kolovoza – Međunarodni kulturni centar Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu nastavlja ljetni edukacijski program za mlade glazbenike, a u tijeku su Čarobna flauta – međunarodna škola i masterclassza violinu, violu, violončelo, kontrabas te komornu glazbu.

 

Međunarodnu školu Čarobna flauta mentorski vode Ljubiša Jovanović, Renata Penezić, Dani Bošnjak, a poseban gost je Christina Fassbender i traje do 7. kolovoza. Škola obuhvaća edukaciju  za sve dobne skupine flautista, a individualna nastava prilagođena je svakom polazniku. Težište rada je na tonskoj tehnici i intonaciji te stilskim različitostima kao i njihovoj pravilnoj interpretaciji.

Seminare za gudače vode Anđelko Krpan, Milan Čunko, Branimir Pustički i Ilin Dime Dimovski. Namijenjeni su početnicima, višim razredima, studentima i mlađim profesionalcima. Program rada prilagođava se sukladno nivou mladih glazbenika, a obuhvaća svakodnevni intenzivni rad s profesorom kroz individualnu nastavu i skupno muziciranje što omogućuje usavršavanje tehnike sviranja i umjetničko sazrijevanje.Cilj tečaja je razvijanje tehnike, sistematizacija vježbanja, analitički pristup te muzički razvoj.Na programu orkestralnih dionica je opširni opus klasičnog repertoara simfonijskog i komornog orkestra, kao i dionice kontrabasa za orkestar.

Mladi glazbenici, polaznici seminara i njihovi mentori za grožnjansku publiku održat će i koncerte kako bi praktično prikazali vlastiti napredak. Komorni koncert studentaodržat će se 5. kolovoza od 21 sat u dvorani Kaštel. U istoj dvorani publika će uživati i u koncertuGudačkog orkestra HGM-a 6. kolovoza s početkom u 21 sat, a od 18 sati na Trgu ispred župne crkve održat će se završni koncert polaznika flaute. U subotu, 7. kolovoza održat će se završni koncert mladih gudača s početkom od 15 te od 17 sati. Detaljne informacije o edukacijama za mlade i koncertima potražite na www.hgm.hr mrežnim  stranicama.

 

Program u koncertna dvorana “Kaštel” od 21 h

Četvrtak, 5. kolovoza 2021.

Komorni koncert studenata

Ivan Jarnović: Duo za dvije violine u B-duru, op. 24, br. 1
Allegro moderato
Rondo. Allegro spiritoso

Bela Bartok: Dua za dvije violine br. 

Tanja Felja i Ema Perić, violine

Ludwig van Beethoven: 4. gudački kvartet u c-molu, op. 18, br. 4
Allegro ma nontanto
Scherzo. Andante scherzosoquasi Allegretto
Minuet. Allegretto
Allegro

-stanka-

JohannesBrahms: 2. gudački kvartet u a-molu, op.51, br. 2
Allegro nontroppo
Andante moderato
QuasiMinuetto, moderato
Finale. Allegro nonassai

Matej Žerovnik, violina
Luka Kojundžić, violina
Filip Kojundžić, viola
Lucija Mušac, violončelo

Petak, 6. kolovoza 2021.

Koncert Gudačkog orkestra HGM-a
umjetničko vodstvo: Anđelko Krpan, Milan Čunko, Branimir Pustički i Ilin Dime Dimoski


Current track

Title

Artist

Background