Fanzinoteka: Bez reznih linija – Izložba fanzina, grafika i plakata iz arhiva

Written by on 7. studenoga 2022.

Fanzinoteka: Bez reznih linija

Izložba fanzina, grafika i plakata iz arhiva

Udruga Prostor urbane kulture organizira drugu ediciju izložbe fanzina čije je otvorenje predviđeno u subotu 12.11.2022. s početkom u 19 sati u prostoru udruge – Kasarna u Fažani.Arhiv nezavisnih publikacija broji preko tisuću fanzina, knjižica, kataloga, grafika i plakata u svojoj kolekciji postavljenoj u Kasarni u Fažani. Projekt serije izložbi fanzina iniciran je sa ciljem da se javnosti kontinuirano prezentiraju nove i raznovrsne edicije prikupljene u Fanzinoteci. Prva izložba održala se 2020. godine tik pred početak pandemije.

Primarni okvir arhiviranja baziran je na suvremenoj produkciji s naglaskom na radove vizualnih umjetnika i DIY procese. Izložba se otvara u subotu 12.11. u 19 sati kada će se moći prolistati veći broj fanzina nastalaih na radionicama Print Zine, radionici u sklopu Vladimi film festivala kao i razne publikacije domaćih i međunarodnih umjetnika i umjetnica te umjetničkih kolektiva.

Radionica fanzina u sklopu Vladimir film festivala

 

U Fažani je izrađena prva na svijetu umjetnička publikacija u potpunosti generirana umjetnom inteligencijom.

Proizveden u dvadeset primjeraka, A.I. zine dio je izložbenog postava zajedno sa stotinjak, ljudskim rukama izrađenih fanzina, plakata i grafika. Autor koncepta izložbe je Oleg Morović, voditelj Prostora urbane kulture a program je samostalno realiziran vlastitim sredstvima udruge.

AI ZINE – grafika nastala umjetnom inteligencijom

 

Za večernji glazbeni program zaduženi su DJ-i Toni Disco, Rinoma i Fresh New Guy. Ulaz je besplatan. Prostor udruge otvara se uz prethodnu najavu na mail: kasarnafazana@gmail.com ili putem facebooka: facebook.com/kasarnaprostorurbanekulture

Izložba ostaje otvorena do 24. 11. 2022. a već idući dan seli u Splitu kada će biti izložena u galeriji CTRL+Z koja se nalazi u prostorima Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije.


Current track

Title

Artist

Background