U Puli formiran Preventivni tim za praćenje i provedbu mjera vezanih za Coronavirus, gimnazijalci se od sutra vraćaju u školu

Written by on 24. veljače 2020.

U ponedjeljak je u sjedištu Istarske županije županije u Puli održan sastanak Stožera zdravstva Istarske županija za Coranavirus (2019-nCov).

Učenici pulske Gimnazije koji su proteklog vikenda bili na karnevalu u Veneciji, od sutra mogu ponovo u školu, istaknuo je  Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović. U Hrvatskoj za sada još nema zabilježenih slučajeva virusa, no zbog geografske blizine zahvaćenih talijanskih regija, nalazimo se u rizičnom području pojasnio je, no i dodao da su nadležne institucije spremne za eventualnu pojavu virusa: ALEKSANDAR STOJANOVIĆ

Aleksandar Stojanović, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije kazao je kako se kontroliraju svi ulasci osoba s rizičnog područja. Istaknuo je i kako je došlo do izmjene protokola te se sve mjere odnose na osobe koje dolaze iz rizičnog područja. Rekao je i kako je osoblje pulske bolnice prošlo sve potrebne edukacije te je bolnica spremna za prvi prijem oboljelih.

Na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Pule formiran je Preventivni tim za praćenje i provedbu mjera vezanih za Coronavirus. Preventivni tim aktivno će pratiti situaciju i poduzeti sve mjere u cilju sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti. Grad Pula ima pripremljene protokole o postupanju koji će se primijeniti za sva trgovačka društva, javne objekte i javne ustanove u slučaju eventualne pojave virusa, rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić. Preventivni tim za Coronavirus o svemu će na vrijeme obavještavati javnost, a najnovije saznanja u vezi korona virusa dostupna su na mrežnim stranicama Hrvatskog  zavoda za javno zdravstvo.


Current track

Title

Artist

Background