The Chweger – Mon Garcon

Written by on 16. ožujka 2012.

The Chweger – Mon Garcon

Nakon 5 godina se na glazbenu scenu vraća skupina The Chweger sa novom pjesmom na francuskom jeziku, singlom „Mon Garcon“.
Najava je to novog albuma pod nazivom “Mir” koji izlazi u rujnu u izdanju Aquarius Recordsa. Dakle, nakon vrlo hvaljenog prvijenca iz 2007. stiže novi album grupe The Chweger, snimljen u sastavu Dejan Pavlinović, Mauro Maretić, Alen Rosanda, Zoran Angeleski, Maja Griparić, uz gostovanje bubnjara Tončija Pavlinovića (Dogma), basista Davora Milovana Bilija (Gustafi, Nola…) i članova zbora Rondo Histriae.
Produkciju i za ovaj album potpisuje renomirani i višestruko nagrađivani glazbeni producent Edi Cukerić (Goribor, Hladno pivo, Gustafi, The Bambi Molesters, Darko Rundek, Nola, Dogma…), a sve je snimljeno u pulskom studiju Partyzan s ton majstorom Ivom Lorencinom. Album je u Londonu masterizirao Streaky Gee iz Streaky Masteringa (Moby, Death In Vegas, Groove Armada, Depeche Mode, Kasabian, Fatboy Slim, Snow Patrol). Pored prepoznatljivog izražaja, novi materijal The Chwegera donosi određenu promjenu zvuka u odnosu na prvi album, tj. puno elektronike – ritam mašina, sekvencera i sintesajzera, a svirao se i iPhone!
Iz biografije The Chwegera:
Pulska grupa The Chweger osnovana je 1997. godine u Puli.
Iako korijeni muziciranja benda sežu u vrijeme studiranja njegovih članova početkom 90-ih godina, on prvi put javno nastupa sredinom 1999. na gitarijadi u Puli. Na prvim koncertima predstavlja se isključivo instrumentalnim skladbama, a posebnu pažnju privukao je nastupima na legendarnom Art & Music festivalu 1999., 2001. i 2008.
U kolovozu 2005. grupi je pripala čast da u rodnoj Puli nastupi prije kultne američke grupe Calexico. Iste godine The Chweger su se okušali u kazališnim vodama suradnjom s uglednom slovenskom plesnom skupinom En Knap iz Ljubljane, u predstavi “Galerija mrtvih žena – Hommage a Hamletmachine”, za koju su potpisali tri skladbe, koje su kasnije uvrštene u njihov prvijenac.
Između ostalog, The Chweger su nastupali u riječkom klubu Palach, na pulskom festivalu ekspresivne kulture Media Mediterranea, na otvorenju izložbe pulskog akademskog slikara Bojana Šumonje, na ekološkom happeningu protiv projekta DružbAdria, u kultnom klubu Oštarija Ćuk u Svetvinčentu, u Ljubljani i Puli na premijerama “Galerije mrtvih žena”, na Rokaj festivalu, na dodjeli nagrade Zlatna Koogla…
Bend je, prije svega, projekt nastao iz prijateljstva, što objašnjava njihovo dugo djelovanje bez objavljenog studijskog materijala.
Prvijenac “The Chweger” snimljen je u sastavu Mauricio Ferlin (vokal, gitara), Alen Rosanda (gitara, klavijature), Mauro Maretić (gitara, klavijature), Dejan Pavlinović (bubanj) i Zoran Angeleski (bas) u Puli (Andriol), Medulinu (Black Dog), Novom Mestu (Luca) i Ljubljani (Metro), gdje je napravljen i završni mix i mastering materijala. Album sadrži pjesme iz desetogodišnjeg razdoblja snimljene tijekom 2005. i 2006. godine. Objavljen je 2007. te je na dodjeli nagrade Zlatna Koogla 2008. bio nominiran u kategorijama albuma godine, grupe godine, novog izvođača godine te za producenta godine (Edi Cukerić).

BTW,Mon Garcon je Hit tjedna na 95.4 (od 17.03-24.03)  :music:

*******************************************
LINKOVI:
YouTube (sve prvi album)
Facebook profile
Facebook page
MySpace (sve prvi album)

********************************************

Hvala Chweger & Aquarius Records

The Chweger – Mon Garcon RMB by radio-maestral-954


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Current track

Title

Artist

Background