Pula je domaćin 9. Konferencije socijalnih radnika

Written by on 16. listopada 2018.

U pulskom hotelu Park Plaza Histria od 17. do 19. listopada ove godine održat će se 9. Konferencija socijalnih radnika s međunarodnim sudjelovanjem “Socijalni rad između politika i prakse”, a program konferencije predstavljen ja na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama pulske Komunalne palače.

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci kazala je kako je socijalni rad profesija koja djeluje na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini sa zadanim okvirom te ima jasno definiranu djelatnost. „Grad Pula putem svog Upravnog odjela za društvene djelatnosti izvršava sve one zakonom propisane ovlasti, ali u skladu sa svojim financijskim i stručnim mogućnostima razvija dodatne usluge i dodatne programe. Svi dodatni programi kreirani su prema procjeni potreba građana te u suradnji s civilnim sektorom, a ponajviše sa stručnjacima iz raznih institucija među kojima su često upravo socijalni radnici“, kazala je Puh Belci izrazivši zadovoljstvo što će se ovogodišnja konferencija održati upravo u Puli.

Program ovogodišnje 9. Konferencije socijalnih radnika predstavila je članica organizacijskog odbora Vesna Grubišić Juhas koja je među ostalim naglasila kako se s preko 600 očekivanih sudionika, konferencija smatra općenito jednom od najvećih u državi.

„Nakon 2008. godine ove je druga godina da se konferencija socijalnih radnika održava u Puli. Konferencija okuplja socijalne radnike i sve ostale stručnjake koji rade u ustanovama socijalne skrbi, a teme su veoma različite i jako su važne za našu struku. Želimo unaprijediti našu struku i stručnu praksu, a isto tako želimo da propisi prate razvoj prakse i usluga kako bi kao zajednica išli prema daljnjem razvoju i zaštiti ljudskih prava svih skupina stanovništva“, kazala je Grubišić Juhas.

9. Konferenciju socijalnih radnika s međunarodnim sudjelovanjem “Socijalni rad između politika i prakse” organizira Hrvatska udruga socijalnih radnika, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ureda predsjednice RH, Istarske županije, Grada Pule i Grada Zagreba.

(Grad Pula)


Current track

Title

Artist

Background