Predstavljen portfolio projekta Općine Medulin

Written by on 12. svibnja 2016.

Danas, 12. svibnja 2017. godine u vijećnici Općine Medulin predstavljen je portfolio projekata Općine Medulin. Portfolio projekata je knjižica koju je izdala Općina Medulin, a sadrži oko stotinjak projekata koje je Općina Medulin započela, na preko 200 stranica. Knjižicu su predstavili načelnik Općine Medulin Goran Buić te zamjenik načelnika Damir Demarin. Portfolio projekata Općine Medulin je sveobuhvatni dokument kompletne projektne dokumentacije koju posjeduje Općina Medulin. Načelnik Goran Buić istaknuo je da portfolio nije lista želja Općine Medulin već je riječ o listi konkretnih projekata na kojima stručne službe Općine Medulin i Albaneža kontinuirano rade.

„Ja bih se prvo zahvalio Višoj stručnoj suradnici za razvojne projekte i fondove Ana-Mari Počekaj koja je tehnički i grafički urednik, a knjižicu je upravo dovršila iako je na porodiljnom dopustu već mjesecima. Ovo će biti knjižica koju će koristiti i naši poslovni partneri, arhitekti, inženjeri, Vodovod, HEP, a biti će i jako dobra za koordinaciju stručnih službi Općine Medulin.“ izjavio je načelnik Goran Buić.

Portfolio projekata tiskan je u 100 primjerka, a svaki projekt koji se nalazi unutar knjižice sadrži i informacije o statusu u kojem je projekt, opis projekta, kao i brojne vizualizacije. Sama knjižica podijeljena je u tri glavna poglavlja koja obuhvaćaju sva naselja Općine Medulin, a to su: projekti izgradnje i uređenja, kanalizacijska mreža i prometnice. Dio poglavlja o prometnicama još dodatno obuhvaća i biciklističke staze Općine Medulin.

Poglavlje o projektima izgradnje i uređenja sadrži raznolike projekte poput projekta Crkve u Vinkuranu, dogradnja škole u Banjolama i Medulinu, projekt biciklističkih staza i brojnih drugih projekata. Poglavlje o kanalizacijskoj mreži sadrži faze izgradnje kanalizacije, a poglavlje o prometnicama sadrži prikaz prometnica na katastarskim i ortofoto podlogama, a može se i točno vidjeti pregled prometnica u svakom naselju. Svaki od navedenih projekata već je započet te se nalazi u različitim fazama koje su navedene u knjižici, a financiranje projekata ovisiti će o dostupnim natječajima, javno-privatnom partnerstvu i proračunu Općine Medulin. Portfolio projekta Općine Medulin sadrži i mnogo projekata koje Općina Medulin još uvijek nije stigla prezentirati javnosti, a obzirom da će i digitalna verzija biti dostupna na službenim web stranicama Općine Medulin, mještani će napokon moći imati kompletan pregled projekata na kojima rade stručne službe Općine.

Obzirom da je portfolio projekata podržalo i Općinsko vijeće Općine Medulin načelnik se zahvalio i svim vijećnicima Općinskog vijeća na podršci, a naglasio je da je i predsjednik Općinskog vijeća Marko Zlatić trebao biti također danas prisutan na predstavljanju, no zbogzdravstvenih razloga je bio spriječen.

Općina Medulin planira svake najmanje dvije godine izdati nadopunjeno izdanje knjižice, te na taj način nastaviti kontinuirano pružati informacije o stanju projekata kako mještanima Općine Medulin tako i partnerima, Mjesnim odborima i stručnim službama Općine Medulin.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Current track

Title

Artist

Background