Pomozimo!

Written by on 2. veljače 2012.

Obzirom na izrazito hladno i vjetrovito vrijeme koje je jučer zahvatilo Pulu i nepogodnim vremenskim prognozama u idućim danima, Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Pule donio je odluku o privremenom smještaju beskućnika i osoba bez osiguranog smještaja na području grada Pule.

Na lokaciji nekadašnjeg Doma za psihički bolesne odrasle osobe “Vila Maria”, Gupčeva 2, Grad Pula osigurao je posebnu prostoriju za privremeni prijem beskućnika, a operativno će brigu o smještaju osoba voditi volonteri Gradskog društva Crvenog križa Pula.

Danas će prostorija za prihvat u potpunosti biti spremna od 13:00 sati dok će se u idućim danima prijem vršiti od 07:00 do 22:00 sata. Grad Pula osigurao je svima čaj i topli obrok.

Svi zainteresirani za privremeni prihvat mogu se osobno javiti u Dom “Vila Maria” na adresi Gupčeva 2 ili pozivom Crvenom križu na broj telefona 091/723-1035. Policijski i djelatnici Hitne medicinske pomoći će po potrebi beskućnicima koje zateknu na terenu ponuditi smještaj u Gupčevoj 2.

Veliku pomoć Gradu Puli u akciji zbrinjavanja osoba bez osiguranog smještaja dali su Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Policijska Uprava Istarska, pulski Centar za socijalnu skrb, Crkva Gospe od mora koja je ustupila prostor na privremeno korištenje te volonteri udruge “Naš san njihov osmijeh”, “Facebook humanitarci” i brojni sugrađani koji su nizom pojedinačnih donacija omogućili adekvatno uređenje prostorija za smještaj.

Izvor: Pula.hr


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Continue reading

Previous post

JACKIN 5 IV


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background