NOVI ALBUM DEBELOG PRECJEDNIKA JE VANI!

Written by on 15. svibnja 2012.

NOVI ALBUM DEBELOG PRECJEDNIKA JE VANI!

Moonlee Records ponosno objavljuje da je konačno došao i taj dan – “Bruto Slavo/VBK”, novi, dugo očekivani četvrti album Debelog Precjednika, je vani!

Od njihovog zadnjeg albuma, nazvanog “Through the Eyes of the Innocent” i također izdanog od strane Moonleeja, prošlo je 6 dugih godina. Dečki su u međuvremenu odsvirali bezbroj koncerata te dodatno proširili ionako široku bazu fanova, a uz to su i radili na novom materijalu

“Bruto Slavo/VBK” donosi 15 punk rock himni, i to kakvih!

Dakle, album je sastavljen od 2 dijela – “Bruto Slavo”, koji sadrži 12 stvari i Debeljake predstavlja onakvima kakve ih znamo i volimo – melodični hardcore, lagano na tragu bendova poput Propagandhi i Descendents. Ostatak, zvan “VBK” (skraćenica za Vijenac Borisa Kidrica, nekadašnje ime osječkog kvarta u kojem su momci odrasli), donosi 3 stvari i zvuči nešto drukčije – osim što je glazba “mekša” i emotivnija, tekstovi su na hrvatskom. Ipak, “Bruto Slavo” i “VBK” se odlično nadopunjuju unatoč stanovitim razlikama. Uglavnom, ako uz spomenute Propagandhi i Descendents volite bendove poput Strung Out, Rise Against, ili Good Riddance, praktički nema šanse da vam se ovaj album nece svidjeti.

“Bruto Slavo/VBK” dostupan je na CD-u i vinilu, koje možete nabaviti putem Moonlee Trade Centra, a pristaše suvremenijih formata album mogu besplatno skinuti s Bandcampa. Ipak, znajte da Bandcamp nudi mogućnost samostalnog odabira cijene, pa ako vam je do toga, uplatite štogod i time podržite bend te izdavačku kuću.

Kako to obicno biva, Debeli Precjednik ce nakon izlaska albuma odsvirati odreden broj koncerata, a ovom prilikom cemo istaknuti koncert u zagrebackom KSET-u, koji ce se održati 19. svibnja, te nastup na Punk Rock Holidayu uz legende poput Good Riddance, Sick of it All, Toy Dolls, Anti-Flag, 7Seconds… pa svratite.

Za kraj, audiovizualne tipove bismo podsjetili da su mladići pripremili i dva spota za stvari s albuma – “Puška ne ubija ljude” i “Moja su koljena umorna od moljenja”, stoga bacite oko i uho.

Preslušajte/skinite album na Bandcampu
Kupite album na Moonlee Trade Centru

Poslušajte cijeli album na blogu radio Maestrala:


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Current track

Title

Artist

Background