Na Sa(n)jam knjige u Istri predstavljena knjiga “Život s Idijotima” te u INK održana pulska premijera dokumentarnog filma “Tusta”

Written by on 16. prosinca 2019.

U Domu hrvatskih branitelja u Puli predstavljena je knjiga “Život s Idijotima” autora Nenada Marjanovića koji je sam bio basist punk grupe KUD Idijoti. Predstavljanju su prisustvovali gradonačelnik Boris MIletić, zamjenik gradonačelnika Robert Cvek i pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber.

Nakon predstavljanja knjige, u prepunom Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula održana je projekcija najnovijeg filma ˝TUSTA˝, istaknute zagrebačke produkcijske kuće Factum i nagrađivanog redatelja Andreja Korovljeva o Branku Črncu Tusti, frontmenu najznačajnijeg punk benda iz 1980-tih. U programu pulske premijere sudjelovali su redatelj i scenarist Andrej Korovljev, producent filma Nenad Puhovski te dio filmske ekipe.

Korovljev je film predstavio citirajući Olivera Dragojevića koji je pjevao “šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantazija”. U ovom filmu ima suza i smijeha, puno emocija, a sav taj naboj eksplodira na kraju kada se opisuju zadnji dani života Tuste koji se razbolio od raka.

 

 


Current track

Title

Artist

Background