Esperanza Spalding – “Black Gold”

Written by on 26. siječnja 2012.


Esperanza Spalding

“Black Gold”

(E.Spalding)

Singl “Black Gold” najavljuje novi album Grammyem nagrađene mlade glazbenice!Od danas u eteru radio MAESTRALA!

Mladoj glazbenici Esperanzi Spalding nije trebalo dugo da osvoji glazbeni svijet – oni koji su čuli njen prvijenac “Esperanza”, objavljen 2008. godine, mogli su prepoznati talent ove multiinstrumentalistice.

Svega dvije godine kasnije, 2010., Esperanza je objavila i drugi album – “Chamber Music Society”, kojim je samo dodatno osigurala svoje mjesto na glazbenoj sceni. Jedno od važnih priznanja za svoj rad dobila je od strane struke – prošle godine je nagradena Grammy nagradom u kategoriji “Best New Artist”, čime je postala prva jazz glazbenica koja je dobila ovu nagradu.

Esperanza Spalding 27-godišnja je basistica, vokalistica i skladateljica iz Portlanda, koja svoju inspiraciju pronalazi u jazz glazbi, no istovremeno se ne boji u svojoj unikatnoj izvedbi i prijeći granice jazz-a.

**

WEB   Facebook

**

Krajem ožujka objavit će i svoj treći studijski album, nazvan “Radio Music Society”, čiji naslov otkriva kako ovo izdanje upotpunjava njen prethodni album. Novi album sadržavat će 12 pjesama, za koje su snimljeni i konceptualni videospotovi, koji će biti dostupni uz digitalno i deluxe izdanje albuma.

U snimanju “Radio Music Society” albuma pridružili su joj se brojni glazbenici, među kojima su i jazz legende Lovano, Jack DeJohnette i Billy Hart, kao i reper Q-Tip, Algebra Blessett, Lalah Hathaway, Gretchen Parlato i Lionel Loueke…

Poslušajte kako zvuče stvari s nadolazećeg “Radio Music Society”! MRAK!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Current track

Title

Artist

Background