DINOSAUR JR. @ Tvornica Kulture [ZG]

Written by on 4. prosinca 2012.

Dinosaur Jr. u veljači 2013. u HR

Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih američkih alter rock bandova svih vremena, kultni Dinosaur Jr., dolaze u Tvornicu kulture u subotu 16.02. iduće godine, na svoj tek drugi ikada nastup u Hrvatskoj. Ulaznice za ovu prvoklasnu alter rock poslasticu u prodaju kreću od danas na svim prodajnim mjestima Eventima, na www.eventim.hr kao i u Tvornici kulture. Pretprodajna cijena je 120 kn, dok će na dan koncerta iznositi 140 kn.

Nakon sjajnog koncerta prije nekoliko godina u Boogaloo klubu, ovoga puta Tvornica kulture ugostiti će band koji je izvršio nemjerljiv utjecaj na indie I alternative gitarističku scenu u posljednjih 25 godina. U svojoj orginalnoj postavi (J Mascis, Lou Barlow i Murph), Dinosaur Jr. podsjetiti će fanove na svoj doista prebogati katalog prepun fantastičnih dragulja, te ujedno predstaviti i izvrstan posljednji studijski album “I Bet On Sky”, objavljen prije dva mjeseca, te dočekan isključivo hvalospjevima od bandu standardno naklonjene kritike. Dinosaur Jr. objavili su u karijeri 10 studijskih albuma, od istoimenog prvijenca iz 1985. godine do ovogodišnjeg “I Bet On Sky”. Band je prestao sradomtokom 1997., da bi se u orginalnoj postavi vratili 2005. godine.

Posebna zanimljivost je da će ovo bandu biti jedini koncert u regiji na ovoj turneji, a osim Zagreba najbliži gradovi koje Dinosauri posjećuju su Beč, Milano i Prag. Uz taj podatak, kao i činjenicu da se radi o vikendu, očekuje se veliki odaziv fanova iz susjednih zemalja, od kojih mnoge nikada nisu imale priliku ugostiti Dinosaur Jr.

Dinosaur Jr. – Been There All The Time
YouTube

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Current track

Title

Artist

Background