Blagdanski koncert Puhačkog orkestra Grada Pule i solista

Written by on 21. prosinca 2012.

U petak, 21. prosinca 2012. s početkom u 20,oo sati u INK – Gradskom kazalištu Pula nastupa Puhački orkestar grada Pule. Ovaj tradicionalni zimski glazbeni događaj – u sklopu manifestacije Prosinac u gradu – izvođači svojoj publici, kao i uvijek dosad, poklanjaju. U organizaciji Puhačkog orkestra i SAKUD-a Pula te pod pokroviteljstvom Grada Pule koncertna će večer posjetiteljima ponuditi raznolik program uz gostovanje dvojice opernih solista iz Rijeke – Slavka Sekulića i Voljena Grpca. Dirigenti su Ante Dobronić i Branko Okmaca.

Orkestar je pripremio uvertiru opere Nabucco, valcer Gold und Silber, filmske teme iz Batmana i Children of Sanchez. Na eru swinga podsjetit će nas neprolazni Sing Sing Sing. Nadalje, tu su dvije napolitanske kancone i dvije operne arije, koje će izvesti tenor Voljen Grbac i bas Slavko Sekulić. Program zaokružuje skladba suvremenog japanskog autora Itarua Sakaia „The seventh Night of July“ inspirirana legendom o neostvarivoj ljubavi.

Autori čija ćemo djela čuti su: Buongiovanni, De Curtis, Elfman, Lehár, Mangione, Mozart, Prima, Prince, Rossini, Sakai, Verdi. Kroz program će nas voditi Gabrijela Peruško Pujas, a ulaz je slobodan.

Blagdanski koncert pulskih Puhača ima i humanitarnu dimenziju: u sklopu akcije „Jedna za druge“ udruga „Naš san njihov osmijeh“ imat će u štand u Kazalištu – od 19 sati te nakon koncerta – na kojem će se moći dati novčani prilog za njihove štićenike, a može se donirati i hrana i higijenske potrepštine. I jedna kuna može pomoći.

IZVOR: Pula.hr


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Current track

Title

Artist

Background