Uginula je roda Malena

Written by on 7. srpnja 2021.

Jedna od najljepših ljubavnih priča ikada, ona između dviju roda Malene i Klepetana završila je nakon 19 godina. Malena je danas uginula, a Klepetan ostao bez svoje voljene životne partnerice.

Priča o dugogodišnjoj povezanosti dviju roda je bila tako poznata da je obišla cijeli svijet, a sve je počelo prije 28 godina, 1993 godine kada je umirovljenik i udovac Stjepan Vokić iz Brodskog Varoša pronašao rodu Malenu propucanog krila, ranjenu od lovaca, spasio joj je život i od tada su njih dvoje svoje dane provodili zajedno, većinom u iščekivanju novog proljeća.

Malena je 2002. pronašla ljubav svog života, Klepetana, koji joj se vraćao svake godine, punih 19 godina i zajedno su imali brojno potomstvo od 66 ptića, 66 roda koje svjedoče o njihovoj ljubavi. Svake jeseni Klepetan je odlazio za zovom prirode natrag u Afriku dok je Malena ostajala u selu sa Stjepanom i svako proljeće čekala Klepetana da se vrati.

O njihovoj ljubavnoj priči snimljen je i film Starac i roda.

Koliko je tužan gospodin Stjepan Vokić zbog gubitka Malene, kaže i njegova izjava: Ostajemo Klepo i ja, on ako dođe i sljedeće godine, ja ću biti tu za njega.

Zbogom Malena

 

 

 

 

Current track

Title

Artist

Background