Zdravko marić: “Državna jamstva Uljaniku opasnost su za državni proračun”, radnici: “Gradnje hotela neće biti”

Written by on 17. rujna 2018.

“Državna jamstva Uljaniku opasnost su za državni proračun”, rekao je ministar financija Zdravko Marić jutros u emisiji Hrvatskog radija “Poslovni tjedan”. “Dolazimo do situacije da brodogradilište nije u stanju izmiriti svoje financijske obveze. Sukladno ugovornim obvezama postoji mogućnost, a u konačnici i opasnost za državni proračun, da neka od tih jamstava budu aktivirana. U najgorem scenariju, kada bi se aktivirala sva jamstva imali bismo iznos nešto veći od 500 milijuna kuna, dakle 70-ak milijuna eura. S druge strane, imamo sanacijski kredit s početka ove godine koji je u dospijeću baš na današnji dan, nakon što je prolongiran”, naglasio je Marić.

Radnici ne daju da se brodogradilište pretvori u hotel, poručuje Stožer za obranu brodogradilišta Uljanik u najnovijem priopćenju putem svoje facebook grupe.

Iako su nevoljko popustili pa se i glas radnika i nas iz stozera čuje, očito čuju ali nerazumiju REČENO, kažu u stožeru. U izjavi za naš radio član Stožera Samir Hadžić jasno je poručio da je stav radnika i Stožera: “Gradnje hotela ili bilo čega drugoga na površini od 2/3 Uljanika, NEĆE BITI!”


Current track

Title

Artist

Background