U sklopu projekta Lungobike danas vođeno bicikliranje uz more

Written by on 22. rujna 2022.

Priopćenje:

Zadnjeg dana obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, ujedno i Dana bez automobila, u Puli će se održati zanimljiv i inovativan program Biciklijada – Lungobike tura. Riječ je o vođenom bicikliranju uz obalu za sve zainteresirane, sa startom u 17:30 u lučici Delfin i ciljem na Valovinama.

Građani će biciklima proći planiranu Lungobike rutu s iskusnim biciklističkim vodičem. Biciklijada je rekreativnog karaktera i namijenjena je svim uzrastima. Trajanje obilaska prilagodit će se broju i godištu zainteresiranih građana, najdulje do 1,5 sat.

Podsjetimo, jedan je to od projekata koje je Grad Pula prijavio na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. (NPOO) za pripremu projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje biciklističke staze Lungobike ukupnog iznosa 1,6 milijuna kuna. Radi se o pripremi dokumentacije potrebne za izgradnju gotovo 15 km biciklističke staze koja bi se protezala pretežno obalom, odnosno od Fižele – Uvala Valovine – Uvala Stoja – Zelenika – Lungo mare – Mornar – Valsaline – Verudella –Punta Verudella do Sportske lučice „Delfin“, zatim Cestom prekomorskih brigada, do postojeće već izgrađene biciklističke staze.

Budući da se 22. rujna obilježava „Dan bez automobila“, od 08:00 do 20:00 sati Lungomare se zatvara za promet od raskrižja s Ulicom Veruda do kupališta Mornar. Promet će biti reguliran prometnim znakovima i dozvoljen samo za interventna vozila i autobuse „Pula City
Tour“.

Za vrijeme zabrane prometovanja osobnih vozila duž prometnice Lungomare, jutros je već organizirana šetnja za slabovidne i slijepe osobe, u suradnji s
Udrugom slijepih i slabovidnih osoba Istarske županije.


Current track

Title

Artist

Background