U promet puštena dionica Istarskog ipsilona Cerovlje – Lupoglav u punom profilu

Written by on 26. srpnja 2021.

U Lupoglavu je danas u promet puštena dionica Istarskog ipsilona Cerovlje – Lupoglav u punom profilu. Na svečanosti su bili i premijer Andrej Plenković s ministrom Olegom Butkovićem. Premijer Plenković simboličnim je činom proglasio dionicu otvorenom za sav promet, a riječ je o dodatnih 13 kilometara punog profila Istarskog ipsilona do tunela Učka.

“Ovaj projekt znači gospodarski, društveni, ekonomski i turistički krvotok Istre. Razvoj u svakom pogledu. Istra je u pogledu turizma gotovo 90 posto autodestinacija i integracije Istarske županije u cijelu mrežu autocesta u državi, a time i europske koridore, znači zaključenje projekta koji se gradio desetljećima i koji je kroz javno-privatno partnerstvo s Bina-Istrom dobio kvalitetnu dimenziju”, rekao je tom prigodom premijer Andrej Plenković.

“Ostaje 1,5 milijardi kuna vrijedan projekt druge cijevi Učka i projektna dokumentacija za rješavanje ceste do Matulja u Primorsko goranskoj županiji. Na taj način kompletirat ćemo priču”, istaknuo je Plenković.

Izgradnja punog profila Istarskog ipsilona na dionici Pazin-tunel Učka nastavljena je krajem 2018. godine, a danas puštena dionica u dužini od 13 kilometara dio je Faze 2B1 Istarskog ipsilona koja obuhvaća izgradnju drugog kolnika autoceste od čvora Rogovići do čvora Vranja u dužini od 28 kilometara. Puštena dionica zajedno s odmorištem Rebri, vrijedna je 550 milijuna kuna.


Current track

Title

Artist

Background