Program edukacija za sve koji žele naučiti kako se brendira lokalni proizvod

Written by on 9. kolovoza 2022.

Sonda pokreće program edukacija za sve koji žele naučiti kako se brendira lokalni proizvod

Savjetovalište za lokalne brendove naziv je edukativnog programa radionica koji će se tijekom rujna i listopada provoditi u Sonda Kreativnom centru u Vižinadi, a u sklopu kojeg će odabrani sudionici imati prilike učiti na primjeru stvaranja realnog brenda. Prijave do 14.08!

U sklopu programa kojeg provodi Udruga Sonda za promicanje kreativnosti, edukaciju i razvoj lokalne zajednice u suradnji za Zajednicom Talijana Vižinada, sudionici i sudionice radionica imat će prilike učiti o važnosti i načinima razvoja brendova, što će im moći pomoći pri plasmanu njihovih proizvoda i usluga na tržište. Mentorsku podršku pružaju stručnjaci iz Studija Sonda, međunarodno nagrađivanog kreativnog studija iza kojeg stoji više od 20 godina rada na području dizajna i razvoja brendova. Za sudjelovanje nije potrebno predznanje, niti prethodno iskustvo, već želja za razvojem i upoznavanjem kreativnih procesa kroz praktičan rad.

Radom na realnom proizvodu, kroz ovaj program edukacija poduzetnicima i poduzetnicama mlađe životne dobi omogućuje se stjecanje znanja o produkciji kreativnih rješenja, radu na prepoznatljivosti brenda i tržišnom pozicioniranju. Ujedno, ovakvi programi pokazuju kako kreativnost može biti visoko učinkovita i iznimno pozitivno utjecati na razvoj zajednice u sociološkom, kulturnom  i ekonomskom pogledu. Brendovi, naročito oni u lokalnoj zajednici, važni su jer nose i dio kulturnog nasljeđa te tradicije, a često se nasljeđuju kroz generacije. Stoga, se ovim projektom želi na realnom primjeru podučiti kako zadržati identitete svojeg kraja, a opet budu tržišno relevantni. Kroz stručne edukacije namjera je pozitivno utjecati na osnaživanje lokalnih postojećih i budućih brendova.

Radionice će se održavati u periodu od 6. rujna do 4. listopada, jednom tjedno, u prostorima Sonda kreativnog centra u Vižinadi. Predviđeno trajanje radionica je od 2 do 4 sata, u unaprijed dogovorenim terminima u poslijepodnevnim satima (17-21). Program je besplatan, a podijeljen je u sedam faza te uključuje predavanja/radionice i praktične zadatke. Namijenjen je punoljetnim osobama te za njega nije predviđena naknada.

Za sudjelovanje je potrebno pravovremeno ispuniti online prijavnicu koja je dostupna ovdje: PRIJAVNICA. Rok za slanje prijave je 14. kolovoza u 23.59. Svi zainteresirani koji se mogu obvezati na uvjete sudjelovanja više informacija mogu pronaći na www.udrugasonda.hr.

Projekt se provodi uz financijsku potporu Zaklade Istra – Fondazione Istria iz sredstava Fonda gradova i općina u okviru natječaja „Mali projekti za bolje sutra“.

 

O Sondi
Udruga Sonda osnovana je ciljem da dokaže visoku učinkovitost kreativnosti i njezin iznimno pozitivan utjecaj na razvoj zajednice, u sociološkom i ekonomskom pogledu. U ostvarenju tog cilja, Udruga kreativnost čini dostupnom svakom zainteresiranom pojedincu, stvarajući s njime i sa širom zajednicom relevantne proizvode, projekte i programe usmjerene ka jačanju suradnje i stvaranju boljeg društva. Udruga djeluje u inspirativnoj sredini općine Vižinada u središtu poluotoka Istra, s pogledom na brežuljke, vinograde i dolinu rijeke Mirne. Od 2021. uređuje program Sonda Kreativnog centra kako bi se kroz njegov rad omogućilo uključivanje lokalne zajednice, ali i šire javnosti u proces kreiranja i stvaranja te na taj način razvijalo konstruktivno i kreativno društvo – društvo ideja.

O Zajednici Talijana Vižinada
Zajednica Talijana aktivno je uključena u život Vižinade od 1992. godine te do danas broji 250 članova, a njen značaj za zajednicu je neosporan. Svojim radom Zajednica Talijana redovito obogaćuje društveni život Vižinade aktivnostima koje su u stalnom uzletu, a namijenjene svim dobnim skupinama te uključuju brojne kulturno-umjetničke događaje.


Current track

Title

Artist

Background