Počelo specijalističko usavršavanje prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine

Written by on 27. lipnja 2023.

U ponedjeljak, 26. lipnja 2023. godine, bio je prvi dan nastave za polaznike programa specijalističkog usavršavanja prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.

Predavanja su započela u 16h, a prije predavanja govorom su polaznike i sve prisutne pozdravili Tatjana Čemerikić, dr. med. spec., v.d. ravnateljice Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, doc. dr. sc. Irena Hrstić, dr. med., ravnateljica Opće bolnice Pula, izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić, prorektor za umjetnu inteligenciju, digitalizaciju i poduzetništvo, Miodrag Čerina iz Ureda za poslijediplomske studije na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli i Dejan Martić kao predstavnik svih polaznika usavršavanja.

Prisutna je bila i voditeljica prijediplomskog stručnog studija Sestrinstvo/v.d. voditeljice diplomskog sveučilišnog studija Sestrinstvo, Dijana Majstorović, v. pred.
U ovim predavanjima polaznici će imati priliku proširiti svoja znanja i vještine putem teorije i prakse, a predavanja i vježbe vodit će stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u području hitne medicine.

Usavršavanje poput ovoga predstavlja veliki i važan korak u daljnjem profesionalnom razvoju polaznika. Stručnost koju osigurava specijalističko usavršavanje u
trajanju od godine dana, znatno će utjecati na zadržavanje medicinskih sestara i tehničara u Hrvatskoj. Svi su polaznici usavršavanja zaposlenici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije i svi su prvostupnici studija Sestrinstvo pri Sveučilištu u Puli. Važno je spomenuti kako tijekom studija i nakon studija studenti sestrinstva imaju važnu ulogu na tržištu rada.

Studij Sestrinstvo studente tijekom studija potiče na daljnje korake i profesionalno napredovanje putem programa mobilnosti, nagrada, zahvalnica, stipendija, projekata i suradnje s brojnim ustanovama van i unutar Istarske županije, a usavršavanje poput ovoga prvostupnicima pruža nova znanja i iskustva u pogledu razvoja profesionalne karijere te ujedno podiže kvalitetu i standard zdravstvene zaštite građana.

Prvo predavanje održala je voditeljica pravnog odjela Opće bolnice Pula, Doris Brnobić Rajlić.
Nastava će se odvijati na adresi Zagrebačka 30 u dvorani Z1.3., predavaoni Fakulteta prirodnih
znanosti.

Ovo je usavršavanje suradnja zdravstvenog sustava i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli pridružilo se nizu Sveučilišta koja su učinila isto te je time potvrdilo dizanje ljestvice u pogledu kvalitete rada, ali i cjelokupnog iskustva studiranja i rada u Puli, navodi se u priopćenju sa Sveučiliša Jurja Dobrile u Puli


Current track

Title

Artist

Background