Online radionice za starije od 55 godina

Written by on 22. kolovoza 2021.

Početkom rujna u sklopu ESF projekta „Kulturna re-generacija“ počinju online Zoom radionice likovnog izražavanja „Crno-bijelo u bojama“ i kreativnog pisanja „Sjećam se i pišem“, namijenjene osobama s navršenih 55 godina. Polaznici će se sastajati šest puta u virtualnom prostoru i dok će jedni pod stručnim vodstvom razvijati svoje likovne sposobnosti i izražavanje, drugi će promišljati vlastita sjećanja i snove te ih stavljati na papir.

Radionica likovnog izražavanja održavat će se svake srijede, u trajanju od dva i pol sata. Prvi termin zakazan je za 1. rujna 2021. godine u 18 sati. Polaznici će koristiti različite slikarske tehnike te imati priliku na konstruktivan način dobiti kritike i savjete za svoj rad i uz to se dobro zabaviti u društvu osoba s kojima dijele slične interese. Osim teorijskog dijela, teme koje će se obrađivati na radionici uključit će crtanje ugljenom, postavljanje kompozicije, slikanje akrilnim bojama te tehnike slikanja na papiru i platnu.
Voditelj radionice je Vladimir Vrljić Ankin, suvremeni hrvatski likovni umjetnik koji iza sebe ima više od 60 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a posljednjih 13 godina vodi likovne radionice za djecu, omladinu i starije.

Prijaviti se možete putem obrasca: https://forms.gle/8TUUQNApctKcL8Aj6.

Webinar kreativnog pisanja održavat će se svakog četvrtka, izuzev 23. rujna, u trajanju od dva sata i 15 minuta. Prvi termin zakazan je za 2. rujna u 18 sati. Polaznici će se u opuštenoj i poticajnoj atmosferi osvrnuti na važne i manje važne događaje u svom životu i naučiti kako da sjećanja na njih pretoče u tekst.

Voditeljica webinara je Aida Bagić koja je diplomirala opću lingvistiku i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te magistrirala političke znanosti na Sveučilištu Massachusetts, u Amherstu, SAD. Praktičarka je integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije i vodi radionice kreativnog pisanja te je objavila zbirke pjesama „Ako se zovem Sylvia“, „Tijela su laka meta“ i „Nizvodno, rijekama“ te kratkih proza „Znam li ja gdje živim“.

Prijaviti se možete putem obrasca: https://forms.gle/W2MedUZ1cjkKrtoz5.

 

Sudjelovanje je besplatno, ali nije moguće da ista osoba sudjeluje na obje radionice.

Više o projektu saznajte na www.ckd.hr i www.facebook.com/Centar.za.kulturne.djelatnosti.

Za više informacija možete se obratiti na mail vanja.sedlanic@ckd.hr ili broj 091 444 2817. 


Current track

Title

Artist

Background