Održan prijem zamjenika britanskog veleposlanika u Puli

Written by on 6. rujna 2018.

Fabrizio Radin i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci danas su, u sjedištu Istarske županije, u Puli, upriličili prijem za zamjenika veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH Petera Clemensa. Povod susreta je bio netom okončan Dimensions festival, kao i večerašnje otvaranje Outlook festivala u pulskoj Areni kojem će prisustvovati i zamjenik veleposlanika. Zamjenik Radin zaželio je dobrodošlicu g. Clemensu izrazivši zadovoljstvo što britanski glazbeni festivali u Puli uspješno traju već 11 godina.

„Dvanaest sam godina bio zamjenik gradonačelnika Pule i imao priliku pratiti razvoj festivala u Štinjanu, posebice po pitanju valorizacije Austro-ugarske baštine. Ona između ostalog broji oko stotinjak utvrda i svakako nije lak zadatak očuvati takvu imperijalnu baštinu od zuba vremena. Festivali su stoga dobro došli kako bi neke od njih stavili u funkciju razvoja specifične vrste turizma“, kazao je zamjenik Radin.

G. Clemes se zahvalio na prijemu, kao i dobrom domaćinstvu koji Pula i Istra pokazuju prema festivalima i britanskim gostima. Prema njegovim riječima, boravak u Puli ujedno je želio iskoristiti za susrete s relevantnim ljudima pa je tako ranije tijekom dana posjetio Obalnu stražu i susreo se s poručnikom Lovrom Oreškovićem, kako bi im se i osobno zahvalio što su prije tri tjedan spasili britansku državljanku koja je pala s kruzera, u blizini Pule.

Zamjenica Puh Belci kazala je kako ima pozitivnih iskustava Britanaca koji se vraćaju u Pulu dodajući kako brojne manifestacije svakako doprinose dodatnoj promociji Pule kao poželjne turističke destinacije.

Tijekom susreta bilo je govora i o BREXIT-u te mogućnostima buduće suradnje i razmjena iskustava na temu tzv. ekonomije doživljaja, odnosno turizmu koji se bazira na doživljajima.

(Izvor: Grad Pula)


Current track

Title

Artist

Background