NE ću ben, sad je ura!

Written by on 8. listopada 2021.

Povodom Dana ružičaste vrpce i Ružičastog mjeseca Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula i ove godine tradicionalno organizira humanitarnu utrku „Pregledom do osmijeha“, ovoga puta pod geslom NE ću ben, sad je ura u nedjelju 10. listopada 2021. Utrka će započeti u 11.00 sati sa startom na pulskim Valkanama.

Godišnje se bolest otkrije u prosjeku kod 123 žene u Istri, a čak 46 osoba godišnje u Istri umire od raka dojke. Visoka smrtnost može se smanjiti samo otkrivanjem bolesti na vrijeme stoga su ove akcije od iznimne važnosti!

Porukom NE ću ben, sad je ura želi se ukazati na važnost preventivnih pregleda koji mogu ženi spasiti život! Nažalost, stopa smrtnosti kod žena oboljelih od raka dojke je izuzetno velika. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije svaka deveta žena u Istri oboljet će od raka dojke.

Aktivni program

Glavna utrka u kojoj mogu sudjelovati i muškarci i žene te djeca od 14 godina kreće sa Valkana, a trči se pulskom šetnicom Lungomare, iza Mornara i Ferijalnog na šetnicu Verudele do tvrđave Bourguignon i nazad. Istovremeno će se održati i rekreativna šetnja koja također kreće s Valkana odmah nakon trkača a njena ruta je šetalište Lungomare sa okretištem u Gortanovoj uvali i nazad do Valkana.

Podjela startnih brojeva i paketa počinje na startu, pulskim Valkanama u 09,30 sati kada će građana moći posjetiti i info-punkt Kluba žena Gea na kojem će moći dobiti korisnne informacije o ranom otkrivanju raka dojke i samopregledu dojke, informirati se o zdravim životnim navikama te preventivnim i rehabilitacijskim programima koje provodi Klub Gea.

Humanitarni karakter i stručna pomoć

Utrka i rekreativna šetnja humanitarnog su karaktera. Sredstva koja će se prikupljati namijenjena su provođenju preventivnih i rehabilitacijskih programa u Klubu žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula, a to su limfna drenaža, ciljane medicinske vježbe, rekreativna šetnja, terapeutska yoga, shiatsu tretmani, kreativne radionice te savjetovališta liječnika onkologa koji pružaju stručnu pomoć oboljelima od karcinoma.

Na raspolaganju su i stručna pomoć psihoterapeuta o suočavanju s bolešću i njenim posljedicama, farmaceuta koji pruža stručna znanja o prilagođenoj prehrani i dodacima prehrane te fitoterapeuta o održavanju zdravlja na prirodan način.

GEA Pula, Klub žena liječenih od karcinoma dojke NE ću ben, sad je ura!


Current track

Title

Artist

Background