Najava prometne akcije povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Written by on 2. prosinca 2021.

Policija poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti!

Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca, obilježava se od 1993. godine s ciljem postizanja jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.
 
Policijska uprava istarska stoga će sutra na području svih policijskih postaja, u različitim vremenskim razdobljima, provesti prometnu akciju usmjerenu prema sigurnijem sudjelovanju osoba s invaliditetom u prometu. Policijski službenici akciju će provesti u suradnji s lokalnim udrugama ili društvima osoba s invaliditetom te u suradnji s prometnim redarstvom. U provođenju aktivnosti uključit će se i djelatnici gradskih tvrtki koji će  specijalnim vozilom (tzv. pauk) uklanjati nepropisno parkirana vozila na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila kojima se koriste osobe s invaliditetom.

Policijska uprava istarska poziva vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700 kuna, a ista kazna propisana je i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama. Naime, znak pristupačnosti valjan je isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan.
 
Policija poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti!

Foto: ilustracije


Current track

Title

Artist

Background