Max City predstavlja izložbu starih razglednica i novih fotografija – Pula nekad i sad

Written by on 24. listopada 2022.

Nakon višemjesečnih priprema u Max City centru u Puli postavljena je jedinstvena izložba povijesnih razglednica i novih fotografija – Pula nekad i sad. Na izložbi izlažu talentirani pulski fotografi, još nepoznati široj javnosti.

Iz bogatog fundusa Virtualne zavičajne zbirke grada Pule odabrano je 16 povijesnih razglednica koje prikazuju najpoznatije pulske vizure, građevine i lokacije. Osam talentiranih lokalnih fotografa, još nepoznatih široj javnosti, dobilo je priliku rekreiranja odabranih povijesnih razglednica i iz iste perspektive pokazati grad kako on izgleda danas.

Svoje fotografije na izložbi predstavljaju: Vedrana Bakša, Ana Kihli Uljanić, Tia Bartolić, Sendi Smoljo, Dino Diminić, Cvjetana Polonijo, Petra Lukež i Patrik Uzon. Kroz objektive svojih fotoaparata prikazali su današnju Arenu, Forum, Trg Portarata, Rivu, Katedralu i brojne druge pulske atrakcije.

Izložba Pula nekad i sad otvorena je za razgledavanje na centralnoj etaži O u Max Cityju svakodnevno od 14. listopada do 6. studenog. Posjetite Max City, razgledajte izložbu i otkrijte je li se vaše najdraže mjesto u Puli kroz godine promijenilo ili je ostalo isto kao nekada.

 


Current track

Title

Artist

Background