Jadranski sindikat : Papa Franjo, moli za nas, radnike Uljanika i 3. Maja!

Written by on 17. travnja 2019.

Danas smo uputili pismo papi Franji od kojeg tražimo da moli za nas radnike Uljanika i 3. Maja kao i za naše članove obitelji, priopćeno je iz Jadranskog sindikata. Tražili smo da moli za rješenje problema isplate plaće i očuvanja brodogradilišta, koje 163 godine nisu uspjele uništite prethodne vlade i države u kojima se živjelo.

Političari su nam oduzeli kršćanski blagdan Božić, ali im to nije bilo dovoljno već rade i na oduzimanju Uskrsa. Krenuli smo u 8 mjesec za kojeg je upitna isplata plaće radnicima dva brodogradilišta (u Puli i Rijeci), a dragi nam političari  okrenuli su se trošenju novaca poreznih obveznika za izbor 11 političara za Europsku komisiju. U nacionalnim medijima objavljuje se izjave političara koji se brižno trude da brodogradilištima osiguraju posao, bez pokrića. Gladni radnici i naši članovi obitelji više nisu vijest, nije vijest niti to što ostaju bez nekretnina, završavaju nezbrinuti na ulici, bježe u druge države gdje se poslodavci i političari bolje odnose prema njima. Nadamo se da Vi ne djelite građane i radnike prema mjestu stanovanja i rada kao što to godinama rade političari što je vidljivo na predmetu brodogradilišta u Puli i Rijeci.

Dolazi nam Uskrs kada će ti isti političari koji su svojim nečinjenjem i krivim odlukama doveli građane RH u tešku životnu situaciju, sjediti u crkvama na prvim mjestima, kao najveći kršćani. Kršćani koji se brinu za svoje stado!!! A, što nakon što izađu iz crkve?  Hoće li biti bolji u svom radu? Hoće li raditi napokon u interesu radnika i građana RH ili će raditi na izmjenama zakona, čije izmjene će biti u interesu manjeg broja građana (bogatih i njih samih), a na štetu većine ostalih građana RH?

Nismo dosad imali priliku čuti da su se crkveni poglavari oglasili o problemu brodogradnje, radnika i naših obitelji. Na vama je da se napokon odredite što podržavate. Ako podržavate radnike brodogradilišta, ovih dana poslati ćete poruku političarima, kao što ćete tražiti da i mi dočekamo dostojanstveno u krugu obitelji veliki blagdan Uskrs, stoji u pismu.


Current track

Title

Artist

Background