IDS: ‘O načinu izlaska na izbore odlučit će danas Savjet IDS-a’

Written by on 5. lipnja 2020.

Predsjednik Savjeta IDS-a Tulio Demetlika  na konferenciji za medije u Puli potvrdio je da
će večeras Savjet IDS-a donijeti odluku o načinu izlaska na izbore te da je SDP prihvatio sve uvjete IDS-a.

“Inzistirali smo da nam se garantira samostalan status Istre i dobili smo načelne garancije da se samostalnost Istre kao regije ili županije neće dovoditi u pitanje, ali oko toga želimo biti sto posto sigurni. Istra ne bi bila ono što danas je – najrazvijenija hrvatska regija, da je ovisila o drugima”-  naveo je Demetlika osvrnuvši se i na COVID-19 i pohvalio brzinu  odluka koje su se donosile za vrijeme epidemije. Demetlika je govorio i o decentralizaciji.

“Ako progresivni blok dođe u priliku sastaviti Vladu, a nadamo se da hoće, mi više ne želimo čekati! Decentralizacija se mora provesti”, istaknuo je.
Govoreći o mjestima na listi, predsjednik Savjeta IDS-a potvrdio je kako je SDP prihvatio četiri visoka
mjesta za regionalni savez IDS-PGS. Također, naglasio je da o lokalnim izborima uopće nije bilo riječi u razgovorima sa SDP-om, s obzirom da to nije tema nadolazećih izbora. Za kraj, Demetlika je poručio da je nemoguće prognozirati večerašnju odluku Savjeta IDS-a.

„SDP zna kolika je snaga IDS-a i Istre, znaju što smo napravili na predsjedničkim izborima i jako im je stalo da idemo s njima, to je činjenica. Ali odluku ipak donosi IDS. Danas bi sve trebalo biti poznato.“ – Zaključio je.


Current track

Title

Artist

Background