Edukacija o mjerenju i upravljanju društvenim utjecajem…

Written by on 11. lipnja 2021.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu pilot projekta „ReCeD’Istria“ protekla je dva dana okupila 18 zainteresiranih dionika s područja Istarske županije koji su krenuli u višemjesečni proces učenja o mjerenju i upravljanju društvenim utjecajem.

Radi se o predstavnicima udruga, ustanova, institucija, jedinica lokalne i regionalne samouprave koji su svjesni važnosti mjerenja društvenog utjecaja svoje organizacije kako bi optimizirali svoje poslovanje te postigli veći učinak na cijelo društvo.

Radi se o edukacijskom ciklusu koji je započeo radionicama koje su se 10. i 11. lipnja održale na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković u Puli, a koji će trajati sve do rujna 2021. godine. Na održanim radionicama, sudionici su preispitali rad svoje organizacije, razmišljali o programima, projektima i aktivnostima koje provode te zašto žele izmjeriti pozitivni i potencijalno negativni društveni utjecaj svoje organizacije.

Sudionici će kroz edukacije te uz mentorstvo Darka Ciglara iz ACT Grupe postaviti okvire za mjerenje i upravljanje društvenim utjecajem što će im uvelike pomoći u daljnjem razvoju organizacije. Naime, kada govorimo o društvenom učinku, govorimo cjelokupnom djelovanju organizacije s ekonomsko-financijskog aspekta, društvenog aspekta i okolišnog aspekta, koje nastaje provedbom aktivnosti organizacije.

Osim toga, mjerenje i upravljanje društvenim utjecajem postaje vrlo važna poslovna funkcija teorganizacije civilnog društva i društvena poduzeća nastoje javnosti opravdati svoje djelovanje mjerenjem, odnosno vrednovanjem vlastitog društvenog učinka, a sve više tome teže i ostali sektori.

 

Regionalni centar za razvoj društvenih inovacija – ReCeD’Istria pilot je projekt kojeg Zaklada Istra provodi u sklopu Projekta +Resilient.  Projekt „+Resilient“ financiran je iz programa Interreg Mediteran 2014-2020 iz Europskog fonda za regionalni razvoj i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. U projektu sudjeluje 14 partnera iz 8 zemalja Mediterana a cilj mu je umrežiti, povezati i prenijeti znanja i dobre prakse poticanja i razvijanja društvenih inovacija te utjecati na kreiranje jače institucionalne podrške na europskoj razini.


Current track

Title

Artist

Background