Bina Istra i partneri donirali OB Pula opremu od 400 tisuća kuna

Written by on 3. studenoga 2021.

Nakon što je Bina-Istra krajem ljeta pustila u promet posljednje kilometre autoceste na dionici Cerovlje-Vranja, građevinske ekipe intenzivno rade na probijanju druge cijevi tunela Učka pa je do danas probijeno gotovo 400 metra s istarske te 150 metara s kvarnerske strane.

U Bina-Istri naglašavaju da pored same činjenice da će projekt unaprijediti sigurnost vozača i udobnost putovanja, važno je spomenuti da u njemu sudjeluje uglavnom lokalna građevinska operativa, što dobiva posebno na značaju u ovom neizvjesnom razdoblju Covid – krize

Bina-Istra kroz svoj program održivog razvoja redovito sudjeluje u podupiranju humanitarnih projekata i onih usmjerenih na razvoj lokalne zajednice. Na tragu toga, u srpnju je pokrenuta humanitarna akcija Bina-Istre i partnera “Život nema cijenu”, a već krajem ljeta je uspješno privedena kraju.

Zajedno s poslovnim partnerima prikupljen je iznos od dva milijuna kuna, a sredstva će biti donirana ključnim zdravstvenim ustanovama – Kliničkom bolničkom centru u Zagrebu, Kliničkom bolničkom centru u Rijeci te Općoj bolnici Pula.

OB Pula je danas uručeno 15 defibrilatora, ukupne vrijednosti od 400 tisuća kuna. Prilikom uručenja donacije, tehnički direktor Bina-Istre Christian Santaleza je naglasio da će medicinsku opremu uglavnom koristiti hitni prijem i kardio-vaskularni odjeli, dok će dio opreme biti instaliran u operacijskim salama.

Istarski župan Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo samom donacijom za koju je kazao da predstavlja nastavak tradicije suradnje s Bina-Istrom. Izrazio je nadu da će i u budućnosti biti još motiva da se dio prihoda preusmjeri u društveno odgovorno poslovanje. U ime osnivača Bolnice, Istarske županije, župan Miletić je Bina-Istri uputio veliku zahvalu.

Ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić istaknula je da donacija ima veliki značaj za bolnicu te pojasnila da se odnosi na 15 uređaja za defibrilaciju, odnosno oživljavanje koji će biti raspoređeni na više bolničkih odjela s naglaskom na hitni prijem. Istaknula je da se ne radi o prvoj donaciji Bina-Istre, a nada se isto tako ne i posljednjoj.  Ravnateljica je u ime OB Pula u znak sjećanja Bina-Istri uručila zahvalnicu.


Current track

Title

Artist

Background