3. Backstage Live Pula- 6. i 15. srpnja u INK

Written by on 18. lipnja 2021.

FORQ i Antonio Sánchez Special Quartet with Donny McCaslin, Miguel Zénon & Scott Colley u INK Pula!

Čak dva inozemna jazz kvarteta koji okupljaju vrhunske jazz glazbenike, ovoga će ljeta obogatiti kulturnu, a ujedno i turističku ponudu u Puli! U sklopu jazz festival 3. Backstage Live Pula 2021. Nastupa američki instrumentalni fusion kvartet Forq (6. srpnja) i Antonio Sánchez Special Quartet with Donny McCaslin, Miguel Zénon & Scott Colle (15. srpnja). Koncerti će se održati u Istarskom narodnom kazalištu s početkom u 21 sat!

Ove smo glazbenike trebali gledati već prošloga proljeća u Puli, no Festival je zbog pandemije korona virusa morao biti odgođen.

“Intencija Backstage Live Pula Festivala je to da se čuju što je moguće različitije vrste glazbe i da se razbije taj stereotip o jazzuka o glazbi za intelektualce, glazbi koja nije za svakoga. Antonio Sánchez je stari znanac hrvatske publike jer je u Hrvatskoj nastupao kao bubnjar Dianne Reeves I Pata Methenyja”, istaknuo je pokretači organizator Festivala te strastveni ljubitelj jazza Dražen Kokanović.

Fusion bandu “Forq”, koji je osnovao osnivač legendarne grupe Snarky Puppy, ovo je prvi hrvatski nastup. Band izvodi dinamičnu glazbu I posvećen je istraživanju novih zvukova. Grupu čine četvorica sjajnih improvizatora, ali najnevjerojatniji dojam ostavljaju njihove neobične I nezaboravne skladbe koje donose mješavinu žanrova.

Sastav su utemeljili klavijaturist Henry Hey, koji je svirao s Davidom Bowiejem, Empire of the Sun i Jeffom “Tainom” Wattsom, i basist Michael League, Grammyjem nagrađeni voditelj sastava Snarky Puppy.

Antonio Sánchez, višestruko nagrađivani I jedan od najtraženijih bubnjara na međunarodnoj jazz sceni, ovoga puta u Pulu dolazi kao dio super grupe talentiranih glazbenika – Antonio Sánchez Special Quartet with Donny McCaslin, Miguel Zénon & Scott Colley.15. srpnja s njim nastupaju još tri vrhunska virtuoza: Miguel Zenon (alt saksafon), Scott Colley (kontrabas), Donny McCaslin (tenor saksofon).

Repertoar ove super grupe s korijenima u tradiciji I modernism zaokretom, pruža očaravajuću glazbenu avanturu u svakom trenutku!

Antonio Sánchez je snimao I nastupao na turnejama uz glazbenike kao što su Chick Corea, Gary Burton, Kenny Werner, Charlie Haden, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Dee Dee Bridgewater i Dianne Reeves. Surađuje i s novijom generacijom glazbenika među kojima su i Joshua Redman, Chris Potter, John Patitucci, David Sanchez, Marcus Roberts, Avishai Cohen, Miguel Zenon, Scott Colley, Dave Samuels, Luciana Souza, Billy Childs i Claudia Acuña. Osim toga, void I vlastite sastave s kojima je snimio sedam albuma. U ostvarenju tih projekata uz njega su svirali slavni glazbenici, međuostalima Joe Lovano, Pat Metheny, Chick Corea, Christian McBride, Brad Mehldau, John Scofield i Miguel Zenon.

Ograničen broj ulaznica uskoro u prodaji online na ink.hr I na blagajni Istarskog narodnog kazališta.

Koncert će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama koje će vrijediti na dane koncerata.

Facebook eventi:

FORQ

Antonio Sanchez Quartet

Pratitenas:

https://zgjazzfestival.com/

Facebook

Instagram

Twitter


Current track

Title

Artist

Background