Pulska riva – Punta Christo

Written by on 22. studenoga 2021.

Svaki grad ima svoje prirodno okruženje, idealno za bijeg i odmor iz urbane sredine, Pula ima nekoliko značajnijih, Šijanska šuma, Rt Kamenjak, Lungo Mare i najmlađe područje na koje se može kročiti od kada je od strane Ministarstva obrane predano Lučkoj upravi na upravljanje, Valelunga, koja se proteže sjevernim dijelom Pulskog zaljeva od gradske rive pa sve do Punta Christo na sjeverozapadu. Dakle dionica Riva Pula – Punta Christo je idealno mjesto za aktivnosti u prirodi, bilo da se odlučite na šetnju, trčanje, bicikliranje ili što god vam padne na pamet.

Cijela dionica od gradske rive pa do Punta Christo prolazi uz obalu, sam ulazak u bivši vojni kompleks vodi vas kroz nekoliko lijepih malih uvala s bogatom mediteranskom vegetacijom i tako sve do otoka Sveta Katarina na kojem su trenutno u tijeku radovi na izgradnji nautičke marine, dalje idete do uvale Zonka, a nakon toga dolazite do Štinjanske uvale, nakon što prođete Štinjansku uvalu dolazite do poluotoka Proština, na čijem se najisturenijem zapadnom dijelu nalazi Punta Christo.

Na poluotoku Proština se nalazi austro-ugarska fortifikacija Punta Christo koja je svoju današnju popularnost stekla održavanjem Outlook i Dimensions festivala.

Došavši do svjetionika na Punta Christo, očekuje vas veoma zanimljiv i ugodan ambijent, s prekrasnim pogledom prema NP Brijuni.

Dionica od gradske rive pa do Punta Christo duga je 10 kilometara, a kako to izgleda, pogledajte u malo opširnijoj fotogaleriji.

Izvor: ludens media


Current track

Title

Artist

Background