U subotu 31.08. KINO ŠINOBUS u Vodnjanu

Written by on 28. kolovoza 2019.

Filmaktiv vas sa zadovoljstvom poziva na drugo izdanje Kina Šinobus, filmskih projekcija uz prugu, koje će se u subotu, 31. kolovoza u 21:00 sat, održati u Vodnjanu (Vodnjan – Stajalište). Program Kino Šinobus zamišljen je kao putujuće kino koje će mjestima uz prugu i njihovim mještanima donositi ljetne filmske projekcije. Za ovogodišnje izdanje programa izabrali smo filmove Meso, autora Elvisa Lenića, i Tvornica je naša Vedrane Pribačić.

Ulaz je slobodan!

MESO , 18 min. / Elvis Lenić

Tradicjiski običaji Istre. Pjev. Gastro užici. Sve to u drevnom ritualu svinjokolje/prašćine. Što nam danas znači meso i možemo li odustati od njegove utilitarne rudimentarnosti uslijed političkih, ekoloških, nutricionističkih i ostalih suvremenih trendova?!

http://www.kinematograf.hr/hr/projekti-2/distribucija/meso.html

 

TVORNICA JE NAŠA, 45 min. / Vedrana Pribačić

Kako se obraniti od nesposobnih, preko noći licenciranih stečajnih upravitelja i lopovskih novih vlasnika koji su nekoć profitabilnu tvornicu odlučili upropastiti? Novim vlasnicima računica je jednostavna: upropasti proizvodnju, otpusti radnike i prodaj zemlju i nekretnine, te ostvari u kratkom vremenu milijunsku dobit. Ovo je ključ po kojem se odvija(la) privatizacija u Hrvatskoj. I na žalost, nevjerojatno uspješno. U gradiću Ivancu pored Varaždina, grupa od 200 metalaca iz tvornice ITAS je rekla – ne!

https://www.youtube.com/watch?v=jNNgo1y-Eks


Radio Maestral

Current track
TITLE
ARTIST

Background