2. Backstage Live Pula 2019

Written by on 10. rujna 2019.

Uz ritmove new african jazza i koncert američke pjevačice Somi, 21. rujna u Puli počinje jazz festival  „2. Backstage Live Pula 2019.”

Pripreme su već počele, a festival je najavljen i na druženju s medijima i domaćinima u Puli. “Za Pulu se u “jazz zajednici” na svjetskoj razini pročulo već nakon prvog Backstage Live Pula 2018 i to iz puno razloga. Prije svega tu je sjajna pulska publika, nije uobičajeno da se na prvom jazz festivalu traži ulaznica više. Publika je sve koncerte pozdravila ozbiljnim ovacijama. Naravno, uspjehu festivala pridonio je i koncertni prostor, Istarsko narodno kazalište koje ima apsolutno vrhunski klavir što naravno proširuje mogućnost dovođenja najboljih svjetskih jazz pijanista.”, istaknuo je organizator Festivala i strastveni ljubitelj jazza Dražen Kokanović, napominjući kako uspjehu festivala pridonose i vrhunski hoteli te kako svjetski jazz glazbenici imaju priliku uživati u čaroliji istarskih gastronomski delicija, vina, ulja, što ih naravno oduševi.

Činjenicu da se Pula i jazz vole, potvrdili su i domaćini Jasmina Nina Kramber, pročelnica upravnog odjela za kulturu grada Pule, Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZ Pula i Gordana Jeromela Kaić, ravnateljica Istarskog narodnog kazališta.

Ističu kako su Pula, njeni građani i turisti prepoznali festival te kako festival doprinosi raznolikosti kulturne ponude grada, posebno u nadolazećem zimskom periodu uz to se nadaju kako će ovaj festival postati tradicionalan.

2.Backstage Live Pula 2019. će se održati u Istarskom narodnom kazalištu, a ovogodišnja sezona će uz Somi ugostiti još niz sjajnih glazbenika:

05.10. Charlie Hunter & Lucy Woodward,

29.10. Mingus Big Band,

12.11. Jason Moran & Bandwagon!

Svi koncerti počinju u 20 sati, a ulaznice za 2. Backstage Live Pula potražite na prodajnom mjestima Eventima i eventim.hr, INK, blagajna Istarskog narodnog kazališta, Laginjina 5, 52100 Pula.

 

 


Radio Maestral

Current track
TITLE
ARTIST

Background