Vodnjansko ljeto od 07.- 12.08.

Written by on 7. kolovoza 2019.

U tjednu od 07. – 12.08. Vodnjan slavi slavi Dan Grada,  Vodnjanci se spremaju za 52. Bumbarsku feštu, a organizirana su i brojna druga događanja.

Zabava na Narodnom trgu u Vodnjanu kreće ove srijede 07.08. u 21 sat uz 4. Slovensku večer.

Također, u srijedu u Barbarigi nastupa KUD-a Vodnjan, s početkom u 21 sat.

U Peroju u četvrtak nastupaju zabavljači Rock Partyzani, no prije samog koncerta, za čistu perojsku plažu, zabavu i vrijedne nagrade čisti se i trči! Riječ je o „ploggingu“ iza čijeg se naziva krije jedan novi skandinavski trend koji brigu o tijelu spaja s brigom o okolišu. Start utakmice na Martulini je u 19h sati. Onaj tko u sat vremena skupi najviše smeća pobjednik je utrke. Organizatori osiguravaju piće, rukavice i vreće za smeće svim sudionicima, a bogate sponzorske nagrade predviđene su za prva 3 mjesta. Trči se u dvije kategorije: odrasli i djeca do 14 godina.

Istu večer u Vodnjanu s početkom u 21 sat održati će se revija i izložba „Moda na ekološki način“ u sklopu koje će vrijedni kreativci iz Centra za rehabilitaciju Pula ekskluzivno predstaviti njihove kreacije ekotiska.

U sklopu Art-kina Cineast  u staroj vodnjanskoj uljari, s početkom u 21.30 može se pogledati krminalistička drama „Svi znaju sve“  uz izvrsni glumački par Penelope Cruz i Javier Bardemu.

U petak 09.08. Grad Vodnjan slavi svoj rođendan! U 10 sati u prostorijama Zajednice Talijana Vodnjan biti će svečano obilježena tridesetogodišnjica restauratorskog odjela Vodnjan-Juršići.

U 12 sati održati će se svečana sjednica Gradskog vijeća, dok posjetitelje od 19.30 na trgu u Vodnjanu očekuju Vodnjanske štorije 5 i veliki cooking show by Istra Inspirit.

Gastro ponuda na trgu moći će se kušati već od 19.30, a predstava započinje u 21 sat. U sklopu štorija posjetitelji će moći zaigrati i „Tombolu bumbaru“ te osvojiti bogate novčane nagrade i glavnu nagradu – tombolu u iznosu od 5.000,00 kn. Izvlačenje počinje u 22 sata.

U subotu 10.08. fešta se do zore uz tradicionalnu 52. Bumbarsku feštu i veliki koncert Jelene Rozge. Bogat cjelodnevni program obuhvaća: tradicionalni boćarski, pljočkarski i nogometni sportski turniri, 13. Izložba hrvatskog hladnokrvnjaka, cirkuske radionice za djecu i mlade u vodnjanskom gradskom parku CIRKULTURA s početkom u 17:30, sajam kreativnosti u ulici Forno grande od 18 sati, nastup mažoretkinja na Narodnom trgu u 18:30, trka na tovarima u 19 sati te uvijek atraktivna parada veselih alegorijskih kola u 20 sati! U 21 sat u gradskom parku mališani će se zabavljati uz cirkusku predstavu „Kesten i papaja circus show“, dok će se oni stariji od 21 sat moći zabaviti uz bogat glazbeni program: Night Express i Jelenu Rozgu na Narodnom trgu, duo Insieme na Župnom trgu, duo Bevanda na Trgu slobode (gradska tržnica), duo Slava i Josip u ulici Forno grande te DJ program u gradskom parku (Karamatich, Dj Sisma & …).

Nakon fešti, u Peroju u ponedjeljak 12.08. posjetitelje očekuje zabava u nešto laganijem ritmu, uz klapske zvukove i koncert Klape Intriga koji počinje u 21 sat na perojskoj placi.


Radio Maestral

Current track
TITLE
ARTIST

Background